Οι κίνδυνοι της οδήγησης στο επαρχιακό δίκτυο

Μερικές συμβουλές, για ασφαλή οδήγηση στο επαρχιακό δίκτυο, που διασχίζει πανέμορφες περιοχές της χώρας μας:

- Πιστή τήρηση των ορίων ταχύτητας, γιατί η χάραξη του δρόμου και η ποιότητα της ασφάλτου ενδέχεται να μην πληρούν τις νέες αυστηρές προδιαγραφές.
 - Ο οδηγός πρέπει να λαμβάνει υπόψιν του τις ενημερωτικές πινακίδες της Τροχαίας που βρίσκονται πριν τα επικίνδυνα σημεία του δρόμου.
 - Στις στροφές καλό είναι ο οδηγός να μειώνει ταχύτητα, γιατί μπορεί να συναντήσει άλλα οχήματα, ζώα και γεωργικά μηχανήματα.
 - Λόγω των πολλών διασταυρώσεων και των δρόμων που οδηγούν σε χωράφια και άλλες περιοχές, ο οδηγός πρέπει να εντείνει την προσοχή του.
 - Αν ο δρόμος στερείται της διαγράμμισης, τότε ο οδηγός οφείλει να καθορίσει τα όρια που θα κινηθεί το όχημα του και να εκμεταλλευτεί την δεξιά πλευρά του δρόμου.
 - Αν χρειαστεί να σταματήσει, πρέπει να επιλέξει ένα ασφαλές σημείο, το οποίο να βρίσκεται στην άκρη του δρόμου και να απέχει αρκετά μέτρα από το οδόστρωμα κυκλοφορίας των οχημάτων. Τη νύχτα να ανάβει και τα αλάρμ για να ενημερώνονται οι άλλοι οδηγοί.
 - Στη περίπτωση βλάβης του οχήματος, η θέση στάθμευσης πρέπει να επιλέγεται προσεκτικά και οι επιβάτες να εξέρχονται του αυτοκινήτου με προσοχή και αφού έχουν ελέγξει τον δρόμο.

Σπύρος Ρέκκας
Share on Google Plus

About ektos-ylhs.blogspot.com/

Με τα μάτια της Τέχνης,της Επιστήμης της Ειρωνίας, του Σαρκασμού αλλά και του Έρωτα και της Αγάπης ,βλέπουμε το σήμερα διαβάσουμε το χθες και ονειρευόμαστε το αύριο...
    Blogger Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΣΚΡΑ 9 / ΚΑΤΕΡΙΝΗ/ Τ.Κ. 60100 / ΤΗΛ: 2351029728, 2351025120

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ