Η βουλευτής κ.Σκούφα για το κλείσιμο της αξιολόγησης ,για τον κόμβο του Κορινού και τα Ιατρικά Κέντρα(βίντεο)


Η κ.Ελισάβετ Σκούφα βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν.Πιερίας σε μία συνέντευξη συζήτηση για θέματα που τρέχουν ή που θα τρέξουν στην Ελλάδα αλλά και θέματα που ενδιαφέρουν τοπικά τους κατοίκους της Κατερίνης και της Πιερίας.
 Στο πρώτο κομμάτι η κυρία Σκούφα μας ενημέρωσε για το κλείσιμο της αξιολόγησης και τι μπορεί να σημαίνει αυτό βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα. Πως πλέον υπάρχουν δεσμεύσεις συγκεκριμένες για την διευθέτηση του χρέους. 
''Πρώτη φορά που οι ευρωπαϊκοί θεσμοί δεσμεύονται πως θα στηρίξουν την Ελλάδα στην έξοδο στις αγορές. Επίσης θετικό είναι και το ότι το χρέος ρυθμίζεται και τον Αύγουστο του 2018 βγαίνουμε από την Επιτροπεία''.
 Η κ. Σκούφα χαρακτήρισε εθνικής σημασίας την έξοδο στις αγορές για αυτό και επιδιώχθηκε και από όλες τις κυβερνήσεις τα τελευταία οχτώ χρόνια αφού δίνεται με αυτό τον τρόπο η δυνατότητα μεγαλύτερης αυτονομίας τουλάχιστον σε σχέση με την άσκηση νομοθετικής πολιτικής. 
Χαρακτήρισε ότι το Eurogroup απεδέχθη τη γαλλική πρόταση και ότι αυτό δεν είναι απλά νίκη τής Ελλάδας αλλά νίκη ολόκληρης της Ευρώπης. Συνέχισε λέγοντας ότι η διαπραγμάτευση θα είναι ένας συνεχής αγώνας και μεταμνημονιακά.
 Ως προς το θέμα του κόμβου Του Κορινού αναφέρθηκε στην ποινική ρήτρα που εμποδίζει την διαπραγμάτευση του υπουργείου με την εταιρεία κατασκευής. 
Και συμπλήρωσε '’Παρόλαυτα εμείς σαν βουλευτές της περιοχής συνεχίζουμε να επιμένουμε στην όσο καλύτερη για τους κατοίκους της περιοχής λύση του προβλήματος και πάντα ζητώντας την κατανόησή τους’’.

Για τα ιατρικά κέντρα και την πρωτοβάθμια φροντίδα μας ενημέρωσε πως είναι κάτι που θα υλοποιηθεί από το υπουργείο όχι μόνο για την Κατερίνη αλλά είναι ένα μετρό που αφορά όλη την Ελλάδα. Ένας τρόπος να απεμπλακούν τα νοσοκομεία από την πρωτοβάθμια φροντίδα

Share on Google Plus

About ektos-ylhs.blogspot.com/

Με τα μάτια της Τέχνης,της Επιστήμης της Ειρωνίας, του Σαρκασμού αλλά και του Έρωτα και της Αγάπης ,βλέπουμε το σήμερα διαβάσουμε το χθες και ονειρευόμαστε το αύριο...
    Blogger Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΣΚΡΑ 9 / ΚΑΤΕΡΙΝΗ/ Τ.Κ. 60100 / ΤΗΛ: 2351029728, 2351025120

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ