Τέρμα στην τενεκεδούπολη των Ρομά στην Κατερίνη

Τέρμα στις τενεκεδουπόλεις των Ρομά ή αλλιώς όπως ονομάζονται με την επίσημη ονομασία ''άκρως υποβαθμισμένες περιοχές''.
Βασικό χαρακτηριστικό, η προϋπόθεση τα παιδιά αυτών των οικογενειών, να συμμετέχουν στην εκπαίδευση είναι και το κοινωνικό επίδομα αλληλεγγύης, έτσι ώστε να υπάρξει απεμπλοκή από την ακραία φτώχεια.
 Στα σκαριά βρίσκετε  σχέδιο με ορίζοντα πενταετίας ώστε το πρόβλημα των Ρομά να διευθετηθεί πανελλαδικά.



 Όσο για την πόλη της Κατερίνης η λύση του φαίνεται να παίρνει σάρκα και οστά από τις αρχές του Μάρτη, αφού δείχνει να δίνετε τέλος στην παραγκούπολη και η εγκατάσταση των Ρομά θα γίνει σε μέρος εντός σχεδίου και που θα ανήκει στον Δήμο Κατερίνης (το παρόν περιοχή Πέλεκα είναι εκτός σχεδίου Πόλης) .Ο χώρος θα παραχωρηθεί από τον Δήμο ενώ όλα τα έξοδα που θα δαπανηθούν είναι από κρατικά κονδύλια. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι πρόκειται για μία συνεργασία δύο υπουργείων και της τοπικής αυτοδιοίκησης Α' και Β βαθμού. Όπως ήδη έχουμε αναφέρει, για την περιοχή της Κατερίνης,οι πρώτες συναντήσεις υπουργείων και αυτοδιοίκησης θα γίνει μέσα στο Μάρτιο, ενώ η αρχή της λύσης του προβλήματος , φαίνεται να δρομολογείται το πολύ για τις αρχές του καλοκαιριού. Αυτό βέβαια σημαίνει ότι ένα μεγάλο πρόβλημα της τοπικής κοινωνίας (και όχι μόνο) βρίσκει λύση. 
Ας μην ξεχνάμε την έντονη παραβατικότητα των ανθρώπων αυτών κάτι που τους οδηγεί σε τέτοιες πράξεις ανομίας η εξαθλίωση και η πείνα.Μία βόλτα μας στην περιοχή του γηπέδου του Βατανιακού αρκεί για να καταλάβουμε τον όρο Ακραία διαβίωση. Κύριο μέλημα της πολιτείας η έκλειψη της παραβατικότητας, αλλά κυρίως η ένταξη μιας μειονότητας στην κοινωνία αφού όρος απαράβατος φαίνεται να είναι η συμμετοχή των παιδιών στην εκπαίδευση.
 Για τα οικήματα που θα φιλοξενούνται οι Ρομά θα είναι προδιαγραφών που θα κάνουν τη διαβίωση αυτών των ανθρώπων ευπρεπή .Με άλλα λόγια τέρμα στις λάσπες τέρμα στην πείνα τέρμα στην απουσία μόρφωσης αλλά και τέλος στην παραβατικότητα που είναι συνέπεια των προηγούμενων και που μαστίζει όχι μόνο τους Ρομά αλλά έχει αντίκτυπο και στην ευρύτερη τοπική κοινωνία.

Share on Google Plus

About ektos-ylhs.blogspot.com/

Με τα μάτια της Τέχνης,της Επιστήμης της Ειρωνίας, του Σαρκασμού αλλά και του Έρωτα και της Αγάπης ,βλέπουμε το σήμερα διαβάσουμε το χθες και ονειρευόμαστε το αύριο...
    Blogger Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΣΚΡΑ 9 / ΚΑΤΕΡΙΝΗ/ Τ.Κ. 60100 / ΤΗΛ: 2351029728, 2351025120

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ