H «Σταγόνα Της Βροχής» το νέο επιδόρπιο που σαρώνει !


Αυτό που πρόκειται να αντικρίσετε  είτε θα σας τρομάξει ή θα σας  ενθουσιάσει (ή και τα δύο). Αυτή η άμορφη μάζα που μοιάζει με επιδόρπιο ( ναι επιδόρπιο) ονομάζεται «σταγόνα βροχής» (κέικ), και έχει γίνει ένα από τα πιο πολυσυζητημένα επιδόρπια  σχετικά με τις τάσεις των τροφίμων του έτους, δεδομένου ότι έκανε το ντεμπούτο του πρόσφατα στο Smorgasburg στο Μπρούκλιν, Νέα Υόρκη. 


Είναι ημιδιαφανές, χωρίς θερμίδες, και ουσιαστικά άγευστο. Ενώ αυτή μπορεί να είναι η πρώτη φορά που έχετε ποτέ ακούσει για κάτι παρόμοιο , στην πραγματικότητα δεν είναι νέο - είναι μια παραλλαγή ενός παραδοσιακού ιαπωνικό πιάτο που οι άνθρωποι καταναλώνουν εδώ και χρόνια. Το εν λόγο  κεικ  «σταγόνα βροχής» είναι από την Νέα Υόρκη και αποτελεί δημιουργία του σεφ Darren Wong, ο οποίος εξηγεί, «Είναι μια ελαφριά, λεπτή και δροσερή σταγόνα βροχής κατάλληλα  σχεδιασμένη για το στόμα σας.»
 


Από τί είναι φτιαγμένο; Μεταλλικό νερό και άγαρ, μια ζελατινώδη ουσία που προέρχεται από τα φύκια, η οποία είναι και αυτή που δίνει στο κέικ την «Jello» εμφάνιση του. Το ίδιο το κέικ δεν έχει σχεδόν καμία γεύση, όμως σερβίρετε  μαζί με ψητό αλεύρι σόγιας (Κινάκο) και ένα ζαχαρούχο σιρόπι που ονομάζεται kuromitsu.
 



 Ο σεφ δήλωσε ότι το «σταγόνα βροχής» κεικ   έχει «γεύση σαν να τρως μία τεράστια σταγόνα βροχής.» Αυτό το νέο κεικ είναι, χωρίς αμφιβολία, μια από τις πιο ενδιαφέρουσες δημιουργίες στο χώρο της γαστρονομίας και αυτό από μόνο του  είναι ισχυρό κίνητρο για μια δοκιμή . Τι λέτε;
Share on Google Plus

About KTIMA MORAITI

Με τα μάτια της Τέχνης,της Επιστήμης της Ειρωνίας, του Σαρκασμού αλλά και του Έρωτα και της Αγάπης ,βλέπουμε το σήμερα διαβάσουμε το χθες και ονειρευόμαστε το αύριο...
    Blogger Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΣΚΡΑ 9 / ΚΑΤΕΡΙΝΗ/ Τ.Κ. 60100 / ΤΗΛ: 2351029728, 2351025120

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ