Το Εκτός -Ύλης στο Κτήμα Κούρτη!


Το Κτήμα Κούρτη στη Ράχη Πιερίας, το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Μαΐου συμμετείχε στην εκδήλωση  Ανοιχτές Πόρτες των οινοποιείων της Ελλάδας.



Η εκδήλωση αυτή είχε ως σκοπό να δώσει την ευκαιρία στους επισκέπτες να ξεναγηθούν σ’ αυτό και να απολαύσουν δωρεάν μια ολική γευστική δοκιμή των κρασιών του Κτήματος αλλά και οίνους που δεν κυκλοφορούν.



 Με το τέλος της οινοπεριπλάνησης του Σαββάτου ακολούθησαν έντεχνες αποχρώσεις του Αντρέα Ζιάκα στην κιθάρα, του Βαγγέλη Μπουσμαλή στο ακορντεόν και στο τραγούδι τον Νίκο Πολυζόπουλο! Την Κυριακή η εκδήλωση έκλεισε  με ΟΙΝΟπενιές του Γιάννη Τελίδη στο μπουζούκι, στην κιθάρα ο Νίκος Παρλάντζας και στο τραγούδι ο Γιώτης Σπυριδόπουλος!



Η ψυχή του κτήματος και ιδιοκτήτης ο Αποστόλης Κούρτης , ο Τόλης όπως τον ξέρουμε φύτεψε το πρώτο αμπέλι το 1997. Μια κίνηση η οποία απέφερε μια σειρά βιολογικών οίνων τα οποία έχουνε βραβευτεί ανά τον κόσμο ( Λονδίνο, Βρυξέλες,  Βερολίνο, Θεσσαλονίκη). 


Λάτρης της ποιότητας του Οίνου και προσθέτοντας την εμπειρία πολλών ετών πάνω στο αντικείμενο κατάφερε να παράγει μια σειρά εξαιρετικής ποιότητας κρασιών. 



Σήμερα η παραγωγή του κτήματος ανέρχεται στις 15000 με 20000 φιάλες ετησίως. Τα κρασιά του κτήματος Κούρτη διατίθενται σε ολόκληρη την Ελλάδα καθώς και στο εξωτερικό.



 Τέλος επιβάλλετε να αναφέρουμε ότι εντός του χρόνου θα δημιουργηθεί μια συλλογικότητα από τους οινοπαραγωγούς της Πιερίας με σκοπό την καλύτερη προώθηση των ποιοτικών τοπικών οίνων.


Share on Google Plus

About KTIMA MORAITI

Με τα μάτια της Τέχνης,της Επιστήμης της Ειρωνίας, του Σαρκασμού αλλά και του Έρωτα και της Αγάπης ,βλέπουμε το σήμερα διαβάσουμε το χθες και ονειρευόμαστε το αύριο...
    Blogger Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΣΚΡΑ 9 / ΚΑΤΕΡΙΝΗ/ Τ.Κ. 60100 / ΤΗΛ: 2351029728, 2351025120

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ