Liberation: Η κυβέρνηση Τσίπρα θα πέσει τώρα λόγω «Μακεδονίας» ή αργότερα λόγω ασφαλιστικού

Κατάρρευση της κυβέρνησης τώρα, με την κρίση για το όνομα «Μακεδονία» ή σε λίγους μήνες εξαιτίας του ασφαλιστικού προβλέπει σε άρθρο της η γαλλική εφημερίδα Liberation, τονίζοντας παράλληλα πως οι ΑΝΕΛ είναι αμφίβολος «σύμμαχος» για τον ΣΥΡΙΖΑ.


«Ο ΣΥΡΙΖΑ απειλείται από τους αμφίβολους συμμάχους του», γράφει ο Γάλλος αρθογράφος Ζαν Κατρεμέρ, επισημαίνοντας ότι η κυβερνητική κρίση στην Ελλάδα προκλήθηκε από το τελεσίγραφο που έθεσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στον Αλέξη Τσίπρα απαιτώντας την παραίτηση Μουζάλα.
«Οι αμφίβολοι σύμμαχοί του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσαν να του κοστίσουν την εξουσία γρηγορότερα απ' ό,τι αναμενόταν. Ο απαραίτητος σύμμαχος του ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ, απειλούν πράγματι να ρίξουν την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα αν δεν υπάρξει παραίτηση του Γιάννη Μουζάλα. Το σφάλμα του; Ο υπουργός για το μεταναστευτικό αποκάλεσε την FYROM «Μακεδονία»... Ο ίδιος πάντως έσπευσε να ζητήσει συγγνώμη. Ακόμα και η συντηρητική Νέα Δημοκρατία ζήτησε την παραίτηση του Μουζάλα», γράφει.
Ο Γάλλος αρθογράφος υπενθυμίζει επίσης ότι ο Πάνος Καμμένος ήταν αυτός που όταν είχε κορυφωθεί η κρίση με τους Ευρωπαίους, είχε απειλήσει ότι θα αφήσει όλους τους τζιχαντιστές να εισβάλουν στην Ευρώπη. «Ο εθνικιστής ηγέτης δεν συγχωρεί τον Μουζάλα. Για τον Πάνο Καμμένο η ευκαιρία αυτή είναι αρκετά καλή καθώς με τον τρόπο αυτό μπορεί να ενισχύσει την εικόνα του κόμματός του που βρίσκεται σε παρακμή. Το θέμα είναι αν ο Τσίπρας θα αποφασίσει να θυσιάσει ή όχι τον υπουργό του. Η απόφαση, όπως δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός, θα ληφθεί μετά την Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό. Σύμφωνα με την εφημερίδα ο Τσίπρας είναι αντιμέτωπος με ένα κρίσιμο δίλημμα. «Η επιλογή του Τσίπρα είναι δύσκολη: αν υποχωρήσει στον εταίρο του, ο οποίος είναι υπέρ της εξόδου από το ευρώ, θα είναι πιο ευάλωτος στα μάτια της κοινής γνώμης, η οποία είναι ήδη πολύ απογοητευμένη. Αρα, είτε θα πέσει αμέσως για το θέμα της «Μακεδονίας» είτε σε λίγους μήνες με αφορμή το ασφαλιστικό. Αυτό είναι το δίλημμα στο οποίο θα πρέπει να απαντήσει ο Τσίπρας» καταλήγει ο αρθογράφος της Liberation
το ποντικι
Share on Google Plus

About ektos-ylhs.blogspot.com/

Με τα μάτια της Τέχνης,της Επιστήμης της Ειρωνίας, του Σαρκασμού αλλά και του Έρωτα και της Αγάπης ,βλέπουμε το σήμερα διαβάσουμε το χθες και ονειρευόμαστε το αύριο...
    Blogger Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΣΚΡΑ 9 / ΚΑΤΕΡΙΝΗ/ Τ.Κ. 60100 / ΤΗΛ: 2351029728, 2351025120

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ