Αγαπάμε αληθινά ή χάνουμε τον χρόνο μας;


Γράφει η Σοφία Πετρίδου

Αγαπητοί αναγνώστες επιτρέψτε μου να σας πω τις απόψεις μου περί γάμου και διαζυγίων. Βλέπουμε πως τα διαζύγια είναι πάρα πολλά στην εποχή μας. Ατελείωτες έρευνες ψυχολόγων και κοινωνιολόγων για να βρουν την αιτία του προβλήματος! Πιστεύω, κατά την δική μου γνώμη πάντα, πως η αιτία είναι η απουσία της αληθινής αγάπης. Οι νέοι ενθουσιαζόμαστε, παρασυρόμαστε και νομίζουμε ότι αυτό είναι αγάπη. Πριν παντρευτείτε δείτε την ζωή σας μακροπρόθεσμα και σκεφτείτε θα μου αρέσει  να είμαι με αυτόν τον άνθρωπο μετά από δέκα χρόνια; Με γεμίζει ψυχολογικά; η συμπεριφορά του-της πως είναι; (αν και αυτό θα μπορούσε να αλλάξει προς το καλύτερο ή χειρότερο αλλά δεν είναι της παρούσης). Ο έρωτας είναι χημεία ενώ η αγάπη κάτι πιο εγκεφαλικό και βαθύ. Ενθουσιαζόμαστε από την εξωτερική εμφάνιση, είναι σημαντική δεν αντιλέγω αλλά σαν τον καθοριστικό παράγοντα συμπεριφορά δεν υπάρχει κάτι  πιο σημαντικό. Η ομορφιά χαλάει, η συμπεριφορά μένει.
Διαφωνώ κάθετα με τους γάμους που γίνονται στην ηλικία κάτω των 24 ετών. Ένα άτομο σ’ αυτή την ηλικία είναι ανώριμο και δεν μπορεί να κατανοήσει, τουλάχιστον η συντριπτική πλειοψηφία, τον σοβαρό θεσμό και δέσμευση που λέγεται γάμος. Νομίζουν πως είναι ένα γλέντι ένα παιχνίδι. Άλλοι βέβαια παντρεύονται για να γλιτώσουν από τους γονείς τους, άλλοι από εγκυμοσύνη, άλλοι για οικονομικούς λόγους, λίγοι αγαπιούνται με ποιότητα, βάθος και ένταση.


Καταλήγουμε εγκλωβισμένοι και δυστυχισμένοι μέσα έναν αποτυχημένο γάμο με αποτέλεσμα από τα νεύρα να βρίζονται οι γονείς μπροστά στα παιδιά, να ξεσπούν στα παιδιά και να έχουμε συμβάντα ενδοοικογενειακής βίας.  Οι επιλογές μας, μας καθορίζουν. Υπάρχει και ένα άλλο συχνό φαινόμενο: η απιστία, σ’ αυτή την περίπτωση πιστεύω πως φταίνε και οι δύο. Πιστεύω επίσης πως όσο και να είναι η κολόνα του σπιτιού ο άντρας η γυναίκα είναι τα θεμέλια και φταίει εκείνη πρωτίστως αν ο σύζυγος ξενοκοιτάει. Εντάξει υπάρχει έλλειψη χρόνου, τα παιδιά, το κατανοώ, αλλά θλίβομαι όταν βλέπω εντελώς απεριποίητες γυναίκες που φορούν συνέχεια φόρμες και μετά απορούν γιατί οι σύζυγοι τις απάτησαν με την πρώτη ευκαιρία, οι πειρασμοί είναι πολλοί εκεί έξω, αν δεν είσαι άξια να τον κρατήσεις τότε θα τον χάσεις.
Οι γυναίκες έχουμε μια μεγάλη δύναμη στα χέρια μας και δεν την αξιοποιούμε, την δύναμη του μυαλού, την καλή πονηριά, ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να τον κρατήσουμε κοντά μας αλλά αδιαφορούμε, γιατί τον δέσαμε τον γάιδαρο όπως λέει και ο λαός. Θυμηθείτε τις ατελείωτες ώρες που ξοδεύατε προκειμένου να ετοιμαστείτε για να είστε όμορφες στα πρώτα ραντεβού, γιατί το χαλάτε μετά; Μην παραπονιέστε μετά ότι σας απάτησε, όπως στρώνει κανείς κοιμάται.
Πριν καταλήξετε να κοιμάστε σαν αδελφάκια με τον – την σύζυγο, συμβουλευτείτε έναν ειδικό, δεν είναι ντροπή, έχουμε όλα τα μέσα και τις γνώσεις στην σύγχρονη κοινωνία, ας τις αξιοποιήσουμε.

Είμαι σαφέστατα υπέρ του γάμου, αλλά διαλέγουμε με προσοχή τον άνθρωπο που θα μας συντροφεύει για το υπόλοιπο της ζωής μας, η ζωή είναι μικρή αλλά κυλάει αργά.
Share on Google Plus

About KTIMA MORAITI

Με τα μάτια της Τέχνης,της Επιστήμης της Ειρωνίας, του Σαρκασμού αλλά και του Έρωτα και της Αγάπης ,βλέπουμε το σήμερα διαβάσουμε το χθες και ονειρευόμαστε το αύριο...
    Blogger Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΣΚΡΑ 9 / ΚΑΤΕΡΙΝΗ/ Τ.Κ. 60100 / ΤΗΛ: 2351029728, 2351025120

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ