MICHAEL JACKSON : Cause this is thriller, thriller night..

Σαν σήμερα τη χρονιά του 2009 έφυγε από τη ζωή ο βασιλιάς της pop μουσικής Μάικλ Τζάκσον, από ανακοπή καρδιάς σε ηλικία 51 ετών.


Ο Μάικλ Τζόζεφ Τζάκσον (όπως είναι ολόκληρο το όνομα του) γεννήθηκε στις 29 Αυγούστου του 1958, στο Γκάρι της Ιντιάνα. Ονομάστηκε  παιδί θαύμα, ξεχωρίζοντας μέσα από το συγκρότημα Jackson 5. To 1978 πραγματοποίησε και το ντεμπούτο του στην μεγάλη οθόνη με την αφρο-αμερικανική εκδοχή του «Μάγου του Οζ» δίπλα στο παντοτινό ίνδαλμά του Νταϊάνα Ρος. Το πείραμα δεν ήταν ιδιαιτέρως της προκοπής όμως σύστησε τον Μάικλ, σε έναν από τους κορυφαίους παραγωγούς στην ιστορία της μουσικής, τον μοναδικό Κουίνσι Τζόουνς. Ενώ ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του ’70 η μουσική εταιρεία Motown τον εμπιστεύτηκε για την κυκλοφορία δύο τραγουδιών «I ‘ll be there for you» και «Ben», ήταν το μικρό δείγμα της μαγείας που ακολούθησε αργότερα.


Το 1972 κυκλοφόρησε τον πρώτο του  προσωπικό  δίσκο «Got to be there», ήταν ακόμα ανήλικος. Στη συνέχεια το 1979 ηχογράφησε το δίσκο «Of the wall» κάνοντας τη μετατροπή από ένα παιδί θαύμα σε ενήλικα ποπ σταρ. Το 1982 ήρθε το φαινόμενο «Thriller» αγγίζοντας τη κορφή των πωλήσεων στην ιστορία της μουσικής, έχοντας πουλήσει μέχρι σήμερα 110 εκατομμύρια αντίτυπα σύμφωνα με το Guinness World Records. Έπειτα ακολούθησαν οι δίσκοι «Bad» και «Dangerous».
Την ίδια χρονική περίοδο γίνεται αντιληπτή, η αλλαγή της εξωτερικής του εμφάνισης. Η μύτη του γίνεται πιο λεπτή, χωρίς να θέλει να το παραδεχτεί. Παρατηρείται έντονα η λεύκανση του δέρματος του, ο ίδιος ισχυρίζεται ότι πάσχει από λευκοδερμία.


«Neverland» ένα ράτζο στη Καλιφόρνια που το μετέτρεψε σε κατοικία - ψυχαγωγικό πάρκο για παιδιά, εμπνευσμένο από τον Πίτερ Παν.Ο Μάικλ Τζάκσον το 1994 παντρεύεται την Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ και την αμέσως επόμενη χρονιά ηχογραφεί «HIStory». Ακολουθεί το διαζύγιο και ο γάμος με την μητέρα των δύων παιδιών του Πρινς Μάικλ Τζούνιορ και Πάρις Μάικλ Κάθριν. Ο Μάικλ σε συνεργασία με μία παρένθετη μητέρα, αποκτά τον Πρινς Μάικλ Β’.


Το 2001 κυκλοφορεί το άλμπουμ «Invincible», αναγνωρίζοντας μέτρια επιτυχία. Το Μάιο του 2009 ανακοίνωσε την έναρξη της περιοδείας του «This is it» από το Λονδίνο, που θα ολοκληρωνόταν το Μάρτιο του 2010. Ο θάνατος του τον επόμενο μήνα, προκάλεσε σοκ για ολόκληρο τον κόσμο. Τον Οκτώβρη της ίδιας χρόνιας, βγήκε στους κινηματογράφος το ντοκιμαντέρ «This is it».

ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΑ ΤΟΜΠΟΥΛΙΔΟΥ
Share on Google Plus

About KTIMA MORAITI

Με τα μάτια της Τέχνης,της Επιστήμης της Ειρωνίας, του Σαρκασμού αλλά και του Έρωτα και της Αγάπης ,βλέπουμε το σήμερα διαβάσουμε το χθες και ονειρευόμαστε το αύριο...
    Blogger Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΣΚΡΑ 9 / ΚΑΤΕΡΙΝΗ/ Τ.Κ. 60100 / ΤΗΛ: 2351029728, 2351025120

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ