Kάθε φορά που κάποιος κοιτάζει τον ουρανό με ανοιχτή καρδιά, μια επανάσταση γεννιέται.


Χρειαζόμαστε μια επανάσταση! Όχι μόνο γιατί δεν έχουμε αρκετές θέσεις εργασίας, όχι μόνο επειδή το δημόσιο σύστημα υγείας δεν είναι πλέον λειτουργικό. Όχι μόνο επειδή οι πολιτικοί μας είναι διεφθαρμένοι ή επειδή οι εκπαιδευτικοί μας  είναι άβουλα όντα.

Χρειαζόμαστε μια επανάσταση, γιατί κάθε μέρα, κάθε ώρα, σε οπουδήποτε « σεβαστό» γραφείο, ένας εργαζόμενος  είναι έτοιμος να τινάξει τα μυαλά του στον αέρα. Χρειαζόμαστε μια επανάσταση, διότι όλα τα πλουσιόπαιδα  αυτή τη στιγμή κοιτάζοντας έξω από το παράθυρο της κρεβατοκάμαρας τους αναρωτιούνται πιο στο διάολο είναι το νόημα όλων αυτών.

Χρειαζόμαστε μια επανάσταση, διότι το σύστημα αυτό δεν είναι ένα σύστημα όπου οι άνθρωποι μπορούν να ζήσουν με τον τρόπο που είναι γραφτό να ζήσουν! Ακόμη και εκείνοι που ανήκουν στην ευνοημένη  πλευρά , δεν είναι σε θέση να βρουν την αληθινή εκπλήρωση . Αυτό δεν είναι ένα σύστημα που δημιουργήθηκε από ή για τους ανθρώπους, αλλά ένα σύστημα που δημιουργήθηκε από την αδάμαστη δύναμη του χρήματος και μόνο.

Όταν το χρήμα χάνει την ανθρώπινη ποιότητά του, όταν δεν εξυπηρετεί πλέον τους ανθρώπους, αλλά μάλλον το αντίστροφο, αυτό σημαίνει ότι δεν ζούμε πια σε μια ανθρώπινη πραγματικότητα, αλλά σε μια διαστρεβλωμένη,  μια πραγματικότητα  που οι ψυχές μας δεν αναγνωρίζουν και δεν ξέρουν πώς να  την αντιμετωπίσουν.

Χρειαζόμαστε μια επανάσταση, προκειμένου να έρθει αυτή η πραγματικότητα στην οποία ζούμε πίσω σε ένα επίπεδο όπου η αγάπη και η συμπόνια - δυνάμεις που είναι φυσικά εγγενή σε κάθε άνθρωπο – μπορέσουν και πάλι  να επανακτήσουν την αρχική τους δύναμη. Στην εποχή που ζούμε, κάθε φορά που ένα ανθρώπινο ον μιλάει από  καρδιάς, αυτός ή αυτή κάνει μια πολιτική δήλωση.


Κάθε αγωνιστική καρδιά είναι ένα αστέρι παλμικό! Και κάθε φορά που κάποιος κοιτάζει τον ουρανό με ανοιχτή καρδιά, μια επανάσταση γεννιέται. Εκεί  είναι που αρχίζουν όλα… 

ΣΙΣΣΥ ΜΑΚΡΙΔΟΥ
Share on Google Plus

About KTIMA MORAITI

Με τα μάτια της Τέχνης,της Επιστήμης της Ειρωνίας, του Σαρκασμού αλλά και του Έρωτα και της Αγάπης ,βλέπουμε το σήμερα διαβάσουμε το χθες και ονειρευόμαστε το αύριο...
    Blogger Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΣΚΡΑ 9 / ΚΑΤΕΡΙΝΗ/ Τ.Κ. 60100 / ΤΗΛ: 2351029728, 2351025120

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ