Ευθύνες σε υπουργούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ από τον Μαρτίνη

Ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας βρέθηκε ο πρώην πρόεδρος του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» Ανδρέας Μαρτίνης ο οποίος επέρριψε ευθύνες σε υπουργούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για τους χειρισμούς τους στην υπόθεση εκχώρησης του νοσοκομείου στην Τράπεζα Πειραιώς. 
 
Το πρώτο μέρος της πολύωρης κατάθεσης του Ανδρέα Μαρτίνη ολοκληρώθηκε αργά σήμερα το απόγευμα και θα συνεχιστεί την ερχόμενη εβδομάδα. 
 
Στην σημερινή του κατάθεση ο Ανδρέας Μαρτίνης προχώρησε σε ένα μπαράζ καταγγελιών κατά πρωην υπουργών Υγείας του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Σειρά ονομάτων πολιτικών προσώπων παράθεσε ο προφυλακισμένος πρώην πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν» αποδίδοντας άμεσες ή έμμεσες ευθύνες για τις ζημιές που υπέστη το δημόσιο μέσω της ιδιωτικοποίησης του νοσοκομείου. 
 
«Ο κ. Αβραμόπουλος έκανε το σύστημα άλωσης του Ερυθρού Σταυρού, ο κ. Λοβέρδος έσκαψε το λάκκο του “Ντινάν”, και ο κ. Γεωργιάδης μας έριξε μέσα και σφράγισε πολύ καλά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Μαρτίνης. Διαφορετική μεταχείριση επεφύλαξε στον Μάκη Βορίδη που αν και επεσήμανε ότι με τροπολογία δική του αμνηστεύθηκαν όλες αυτές οι πρακτικές σημείωσε ότι κατά την εκτίμηση του ο υπουργός δέχτηκε πιέσεις.
 
Από την πλευρά της κυβερνητικής πλειοψηφίας η κατάθεση Μαρτίνη θεωρείται ότι επιβεβαιώνει τις καταγγελίες περί μεθόδευσης προκειμένου το «Ερρίκος Ντυνάν» να καταλήξει στην τραπεζα Πειραιώς ενώ από την πλευρά της ΝΔ επισημαίνεται ότι η κατάθεση Μαρτίνη τεκμηριώνει πως επρόκειτο για την υπόθεση χρεών μιας ιδιωτικής εταιρείας προς μια τράπεζα. Είναι ενδεικτικό ότι το μόνο που αναγνωρίζει ως ζήτημα η προς διερεύνηση η ΝΔ είναι τα 4,5 εκατ. ευρώ χρεών προς το δημόσιο που δεν αναγγέλθηκαν στον πλειστηριασμό για την πώληση του νοσοκομείου.
Share on Google Plus

About ektos-ylhs.blogspot.com/

Με τα μάτια της Τέχνης,της Επιστήμης της Ειρωνίας, του Σαρκασμού αλλά και του Έρωτα και της Αγάπης ,βλέπουμε το σήμερα διαβάσουμε το χθες και ονειρευόμαστε το αύριο...
    Blogger Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΣΚΡΑ 9 / ΚΑΤΕΡΙΝΗ/ Τ.Κ. 60100 / ΤΗΛ: 2351029728, 2351025120

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ