Τζιν Γουάιλντερ -Έφυγε πριν ένα χρόνο

O Αμερικανός ηθοποιός Τζιν Γουάιλντερ πέθανε σε ηλικία 83 ετών
Ο Γουάιλντερ συνεργάστηκε συχνά με τον συγγραφέα και σκηνοθέτη Μελ Μπρουκς καθώς και με τον κωμικό Ρίτσαρντ Πράϊορ και πρωταγωνίστησε σε κλασικές ταινίες όπως «Δυο τρελοί παραγωγοί», «Μπότες, σπιρούνια και καυτές σέλες» και «Φράνκεσταϊν τζούνιορ», ενώ συμμετείχε στην ταινία του Γούντι Άλεν «Οσα θέλατε να μάθετε για το σεξ και φοβόσαστε να ρωτήσετε». Ο δύο φορές υποψήφιος για Όσκαρ ηθοποιός, διαγνώστηκε με λέμφωμα non-Hodgkin το 1989.
Ο Τζιν Γουάιλντερ γεννήθηκε το 1933 στο Μιλγουόκι του Ουϊσκόνσιν, ως Τζερόμ Σίλμπερμαν. Περιέγραφε την παιδική του ηλικία ως «συνετή, αλλά διαταραγμένη» και δήλωνε ότι τον τραβούσε η ηθοποιία επειδή είχε την «ευκαιρία να γίνει κάποιος άλλος».
Όταν ήταν οχτώ χρονών, η μητέρα του Γουάιλντερ έπαθε καρδιακή προσβολή. Ο γιατρός της, παραμέρισε το σαστισμένο παιδί και του είπε: «Μην θυμώνεις ποτέ με την μητέρα σου, μπορεί να την σκοτώσεις». Και φεύγοντας, πρόσθεσε: «Μπορείς να την κάνεις να γελά πάντως».
Παρά τα σκαμπανεβάσματα που είχε στην προσωπική και επαγγελματική του ζωή, το αγόρι που κρατούσε ζωντανή την μητέρα του με τις αστείες φωνές του, κατάφερε με το ιδιόρρυθμο χιούμορ του, να ζεστάνει τις καρδιές εκατομμυρίων ανθρώπων.
«Τζιν Γουάιλντερ ένα από τα πραγματικά μεγάλα ταλέντα της εποχής μας. Ηταν ευλογία κάθε φιλμ που κάναμε με την μαγεία του και ήταν ευλογία για μένα η φιλία του» έγραψε στο Twitter o Μελ Μπρουκς πληροφορούμενος την είδηση του θανάτου του
Share on Google Plus

About ektos-ylhs.blogspot.com/

Με τα μάτια της Τέχνης,της Επιστήμης της Ειρωνίας, του Σαρκασμού αλλά και του Έρωτα και της Αγάπης ,βλέπουμε το σήμερα διαβάσουμε το χθες και ονειρευόμαστε το αύριο...
    Blogger Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΣΚΡΑ 9 / ΚΑΤΕΡΙΝΗ/ Τ.Κ. 60100 / ΤΗΛ: 2351029728, 2351025120

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ