ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΑΜΕΑ “SEATRAC” ΣΕ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΠΕ ΠΙΕΡΙΑΣ»

Τη  Σύμβαση Διαβαθμιδικής Συνεργασίας μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας  και του Δήμου Δίου Ολύμπου για την πράξη: «ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΑΜΕΑ “SEATRAC ” ΣΕ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΠΕ ΠΙΕΡΙΑΣ» , μετά την αρ. 117/15-05-2017 Απόφαση Έγκρισης του Περιφερειακού Συμβουλίου της ΠΚΜ, υπέγραψαν την Τρίτη 30 Μαΐου 2017, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου και ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου,  Κώστας Δημόπουλος.

Στόχος της σύμβασης είναι η τεχνική στήριξη του Δήμου Δίου – Ολύμπου από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, προκειμένου ο Δήμος να αντεπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες για πρόσβαση ΑΜΕΑ στις παραλίες κατά τη θερινή περίοδο.

Η Π.Ε.Πιερίας διαθέτει στην ιδιοκτησία της τη βοηθητική διάταξη “SEATRAC” , ενώ ο Δήμος Δίου -Ολύμπου, διαθέτει προσωπικό για τις απαραίτητες εργασίες, δηλαδή την ετήσια εγκατάσταση, συντήρηση,  αποσυναρμολόγηση και φύλαξη σε δικούς του κλειστούς χώρους.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας παρέδωσε την πρώτη μονάδα μη μόνιμης συναρμολογούμενης διάταξης ‘SEATRAC’ στο Δήμο  Δίου – Ολύμπου, που εγκαταστάθηκε σε ακτή στους Νέους Πόρους  τον Αύγουστο του 2016.

Η επιλογή της θέσης έγινε από τη Δημοτική Αρχή έτσι ώστε να επιτρέπει την απρόσκοπτη πρόσβαση των ΑΜΕΑ και ταυτόχρονα να είναι δίπλα σε σταθμό ναυαγοσώστη.

Το σύστημα ‘SEATRAC’ είναι ενεργειακά ανεξάρτητο και κατασκευασμένο από ανθεκτικά, στο θαλάσσιο περιβάλλον υλικά, προορίζεται για να παρέχει σε κινητικά ανάπηρους ή σε άτομα τα οποία εν γένει είναι περιορισμένης κινητικότητας, τη δυνατότητα αυτόνομης πρόσβασης στη θάλασσα, χωρίς όμως να γίνεται δυσχερής η διέλευση των υπόλοιπων επισκεπτών – χρηστών. Είναι μια κατασκευή φιλική ως προς το περιβάλλον, που κατά τους χειμερινούς μήνες  αποσυναρμολογείται, χαρακτηριστικό που σημαίνει ότι η χρήση της δεν επιφέρει αλλοιώσεις στο περιβάλλον ούτε έχει μόνιμες επιπτώσεις σε αυτό

Σοφία Μαυρίδου, Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας: «Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας με ευαισθησία συνεχίζει την κοινωνική της πολιτική, αποδεικνύει ένα αληθινό ανθρώπινο πρόσωπο, στηρίζει ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού βελτιώνοντας  την ποιότητα της ζωής τους και συμβάλλοντας στην αναβάθμιση των τουριστικών υπηρεσιών στις παραλίες της Πιερίας»


Κώστας Δημόπουλος, Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου: «Ο Δήμος Δίου-Ολύμπου είναι ένας Δήμος για όλους, με ίσες ευκαιρίες και κοινωνική ανθρώπινη προσφορά»
Share on Google Plus

About ektos-ylhs.blogspot.com/

Με τα μάτια της Τέχνης,της Επιστήμης της Ειρωνίας, του Σαρκασμού αλλά και του Έρωτα και της Αγάπης ,βλέπουμε το σήμερα διαβάσουμε το χθες και ονειρευόμαστε το αύριο...
    Blogger Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΣΚΡΑ 9 / ΚΑΤΕΡΙΝΗ/ Τ.Κ. 60100 / ΤΗΛ: 2351029728, 2351025120

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ