Δυσαρέσκεια Τζιτζικώστα για τη στάση Μητσοτάκη απέναντι στον Σαββίδη

Για έντονη δυσαρέσκεια του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, σε σχέση με την επίθεση της ηγεσίας της ΝΔ στον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, ειδικά με το θέμα της τροπολογίας για τη ΣΕΚΑΠ, κάνει λόγο η «Εφημερίδα των Συντακτών».
Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Τζιτζικώστα διατηρεί άριστες σχέσεις με τον επιχειρηματία Σαββίδη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Περιφερειάρχης δεν έκρυψε την αντίθεση του, με τους χειρισμούς του Κ. Μητσοτάκη και φρόντισε μέσω βουλευτών της Βόρειας Ελλάδας να γνωστοποιήσει τη διαφοροποίηση του, τόσο στην ηγεσία, όσο σε και κορυφαία στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το συγκεκριμένο θέμα.
Εξάλλου ο κ. Σαββίδης είχε στηρίξει τον Απ. Τζιτζικώστα στις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας, αφού θεωρούσε ότι η Βόρεια Ελλάδα έχει ανάγκη από έναν άνθρωπο που θα παίζει σημαντικό ρόλο σ’ ένα από τα κόμματα εξουσίας στην Ελλάδα.
Μάλιστα τότε ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. και πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Θόδωρος Ζαγοράκης, ο οποίος διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Ιβάν Σαββίδη, είχε τοποθετηθεί δημόσια υπέρ της υποψηφιότητας Τζιτζικώστα. Επίσης εξαιρετικές σχέσεις έχει ο κ. Τζιτζικώστας και με τον Ανδρέα Παπαμιμίκο. Ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και πρώην Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος έχει παντρευτεί την ανιψιά του Ιβάν Σαββίδη, πλέον βρίσκεται στην οικογένεια του μεγαλοεπιχειρηματία και στηρίζει θερμά τον Περιφερειάρχη.
Εξάλλου πριν από λίγες μέρες ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, τάχτηκε υπέρ του επιχειρηματία και στην πρόσφατη σύγκρουση του με στελέχη του Ολυμπιακού.
Ειδικότερα ο Απόστολος Τζιτζικώστας με δήλωσή του πήρε θέση αναφορικά με τους χαρακτηρισμούς προς το πρόσωπο του Ιβάν Σαββίδη, ζητώντας όπως και αρκετοί άλλοι από την πλευρά του Ολυμπιακού να ζητήσει δημόσια συγνώμη από το αφεντικό του Δικεφάλου. Συγκεκριμένα είχε δηλώσει:
«Όλοι οι Έλληνες που πληροφορήθηκαν ή διάβασαν τις ανιστόρητες αναφορές Ανδριανόπουλου νοιώθουν βαθύτατα προσβεβλημένοι και δικαίως απαιτούν επανόρθωση και δημόσια συγγνώμη. Είναι πραγματικά παράλογο να διατυπώνεται η άποψη ότι ο Ποντιακός Ελληνισμός, ακόμα και κάθε Πόντιος ξεχωριστά, είναι ‘φιλοξενούμενος’ στην Ελλάδα.
Ο ετεροπροσδιορισμός των ανθρώπων συνιστά ολοκληρωτική αντίληψη και υποκρύπτει ρατσιστικά αντανακλαστικά. Η συγκεκριμένη τοποθέτηση είναι απόλυτα καταδικαστέα και κατακριτέα τόσο για το γεγονός ότι σ’ αυτή την κρίσιμη περίοδο ο Ελληνισμός χρειάζεται να μείνει ενωμένος μακριά από διαχωρισμούς και διακρίσεις, όσο και γιατί έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις θεμελιώδης αρχές και αξίες της ελευθερίας, της ισότητας και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Ειδικά σε ό,τι αφορά στον Ιβάν Σαββίδη, ως Έλληνας έχει αποδείξει την αγάπη και τον πατριωτισμό του, με την απόφασή του να επενδύσει στην Ελλάδα στην πιο δύσκολη συγκυρία, δημιουργώντας θέσεις εργασίας, που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος μας.
Ταυτόχρονα, χωρίς ποτέ να το διαφημίσει ή να ζητήσει τα οποιαδήποτε ανταλλάγματα βοηθά σημαντικά την Ορθοδοξία και τον Ποντιακό Ελληνισμό. Είναι απαράδεκτη κάθε απόπειρα ακύρωσης αυτής της μεγάλης προσπάθειας με αφορμή τον τυφλό οπαδισμό. Το έργο του αξίζει σεβασμού και ο ίδιος μια ειλικρινή προσωπική συγγνώμη»
efsyn
Share on Google Plus

About ektos-ylhs.blogspot.com/

Με τα μάτια της Τέχνης,της Επιστήμης της Ειρωνίας, του Σαρκασμού αλλά και του Έρωτα και της Αγάπης ,βλέπουμε το σήμερα διαβάσουμε το χθες και ονειρευόμαστε το αύριο...
    Blogger Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΣΚΡΑ 9 / ΚΑΤΕΡΙΝΗ/ Τ.Κ. 60100 / ΤΗΛ: 2351029728, 2351025120

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ