Την τέχνη τους ενάντια στη ρητορική του μίσους "ορθώνουν" νεαροί σπουδαστές, δημιουργώντας κόμικ και φωτογραφίες με βάση θέματα που σχετίζονται με την ανοχή, τον σεβασμό των ιδιαιτεροτήτων, την καταπολέμηση των διακρίσεων, τον αμοιβαίο σεβασμό και την κατανόηση και την ισότητα των φύλων.
Συνολικά 45 έργα παιδιών που συμμετείχαν σε διαγωνισμό που διοργανώνεται από την Πράσινες Διαδρομές- Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση θα εκτίθενται στον χώρο μπροστά στην αίθουσα Νερού, στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, από σήμερα έως τις 7 Μαΐου. Πρόκειται για έργα που δημιουργήθηκαν από σπουδαστές ΙΕΚ και σχολής φωτογραφίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο του προγράμματος Creativity Creates Change- Η δημιουργικότητα Δημιουργεί Αλλαγή το οποίο υλοποιείται από 7 χώρες με επικεφαλής το Club for Youth Empowerment 018 (KOM 018) της Σερβίας και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Πρόγραμμα Erasmus.
Όλα τα έργα βασίστηκαν στη θεματική των παγκόσμιων ημερών δράσης όπως της Ημέρας ενάντια στον αντι - αθιγγανισμό, στην ομοφοβία και τρανσφοβία, για την υποστήριξη των προσφύγων και αιτούντων άσυλο, αλληλεγγύης στα θύματα εγκλημάτων μίσους και ενάντια στον φασισμό.
Η ρητορική μίσους, όπως ορίζεται από το Συμβούλιο της Ευρώπης, συνίσταται σε όλες της μορφές έκφρασης που διαδίδουν, προτρέπουν, προωθούν ή δικαιολογούν το φυλετικό μίσος, τη ξενοφοβία, τον αντισημιτισμό ή οποιαδήποτε άλλη μορφή μη ανοχής της διαφορετικότητας, συμπεριλαμβανομένης της μισαλλοδοξίας, του εθνικισμού, των διακρίσεων και της εχθρότητας κατά των μειονοτικών ομάδων και των μεταναστών.
ΑΠΕ ΜΠΕ
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου