Παρουσίαση των αποτελεσμάτων του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού ιδεών για την ανακαίνιση – επανάχρηση «Χατζογλείου Σχολείου

Ημερίδα με θέμα «Παρουσίαση Αποτελεσμάτων Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού Ιδεών που διενεργήθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας για την ανακαίνιση - επανάχρηση «Χατζογλείου Σχολείου» ιδιοκτησίας ΠΕ» διοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, την Πέμπτη 6 Απριλίου 2017 στις 11:00 π.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας (28ης Οκτωβρίου 40, 4ος όροφος).

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας & Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας & Κοινωνίας των Πολιτών στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, κα. Σοφία Μαυρίδου και η Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, θα παρουσιάσουν τη διαδικασία του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού ιδεών. που διενεργήθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας.

Για ένα έργο πνοής για την τοπική κοινωνία , κάνει λόγο η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, που επισημαίνει ότι το κτίριο αυτό αποτελεί αξιόλογο τεχνικό έργο και η ευρύτερη κοινωνική, αρχιτεκτονική, πολεοδομική, συμβολική και περιβαλλοντική σημασία του , καθώς και η λειτουργία του, η θέση του και η χρήση του, θα έχουν σημαντική επίδραση στην ποιότητα ζωής των κατοίκων της Π.Ε.Πιερίας.

Να σημειωθεί ότι το ενδιαφέρον για τον αρχιτεκτονικό αυτό διαγωνισμό εκ μέρους των αρχιτεκτόνων – μελετητών υπήρξε πολύ μεγάλο, με εγγραφές στον κατάλογο συμμετεχόντων από όλη την Ελλάδα. Αντικείμενο του διαγωνισμού είναι η επανάχρηση του κτιρίου στις ανάγκες ενός σύγχρονου εκπαιδευτικού – επιμορφωτικού - πολιτιστικού  - κοινωνικού πολυχώρου. Σκοπός του κτιρίου είναι να φιλοξενήσει χρήσεις συνυφασμένες με την εκπαίδευση, την επιμόρφωση, που θα προάγουν τον πολιτισμό, την παιδεία και την κοινωνική επαφή όλων των ηλικιών.

Στην  ημερίδα θα περιλαμβάνεται και  έκθεση όλων των προτάσεων των συμμετεχόντων στο διαγωνισμό μελετητών, παρουσιάσεις των βραβείων από τους ίδιους τους μελετητές, καθώς και σύντομες ομιλίες από μέλη της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού.

Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι ανοιχτή για το κοινό
Share on Google Plus

About ektos-ylhs.blogspot.com/

Με τα μάτια της Τέχνης,της Επιστήμης της Ειρωνίας, του Σαρκασμού αλλά και του Έρωτα και της Αγάπης ,βλέπουμε το σήμερα διαβάσουμε το χθες και ονειρευόμαστε το αύριο...
    Blogger Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΣΚΡΑ 9 / ΚΑΤΕΡΙΝΗ/ Τ.Κ. 60100 / ΤΗΛ: 2351029728, 2351025120

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ