Τσακ Μπέρι:Γνήσια ποίηση για μία νέα γενιά

Παρόλα αυτά ο μόνος ίσως τραγουδιστής/ δημιουργός τραγουδιών με μεγάλη επιρροή την εποχή αυτή ήταν ο Τσακ Μπέρι, του οποίου η μακρόσυρτη ήχοι κιθάρας και η τοπικού χαρακτήρα πνευματώδεις και γεμάτη σπιρτάδα και ποίηση στίχοι,σημάδεψαν σε σημαντικό βαθμό το ‘’ροκ εν ρολ’’.
Ο ‘’Τσαρλς Έντουαρντ Άντερσον Μπέρι’’, που γεννήθηκε στο σεντ Λούις του Μιζούρι, έφτιαξε ένα μείγμα από μουσική ''κάντρι'', ''R&B'' και ''bookie-woogie'' όταν συνέθετε σημαντικές επιτυχίες του καταλόγου επιτυχιών, όπως το'' maybellane'', το'' roll over Beethoven'', το ''rock and roll Music'', το ''sweetie little sixteen'', τo ''carol'' και το ''Johnny be good''. Το αποτέλεσμα ήταν μία γνήσια ποίηση, για μια νέα γενιά εφήβων που έκαναν βόλτες με αυτοκίνητα, γρατσουνoύσαν κιθάρες, άκουγαν δίσκους, χόρευαν και φλέρταραν.

 Και όπως είπε κάποτε ο Τζον Λένον’’ Αν προσπαθήσεις να δώσεις στο ''ροκ εν ρόλ'' άλλο όνομα θα μπορούσες να το πεις ''Τσακ Μπέρι'' ‘’.
Όπως επιβεβαιώνεται από τα τραγούδια του που έφταναν στον κατάλογο επιτυχιών αλλά και από την επιρροή που άσκησε σε σημαντικούς αστέρες της δεκαετίας του 1960 από τους beach boys και τους beatles μέχρι τον Μπομπ Ντίλαν και τους  rolling stones ο Berry δεν δυσκολευόταν να βρει απήχηση στα λευκά ακροατήρια.
Μπορεί ο Έλβις να έδωσε την εμφάνιση και την κίνηση στο Ροκ ν Ρολ  ,ο Μπέρι έδωσε όλα τα υπόλοιπα.
Έφυγε σήμερα 19 του Μάρτη 2017

Share on Google Plus

About ektos-ylhs.blogspot.com/

Με τα μάτια της Τέχνης,της Επιστήμης της Ειρωνίας, του Σαρκασμού αλλά και του Έρωτα και της Αγάπης ,βλέπουμε το σήμερα διαβάσουμε το χθες και ονειρευόμαστε το αύριο...
    Blogger Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΣΚΡΑ 9 / ΚΑΤΕΡΙΝΗ/ Τ.Κ. 60100 / ΤΗΛ: 2351029728, 2351025120

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ