Το ζώο που «ευθύνεται» για πάνω από 200 θανάτους Αμερικανών ετησίως !


Σύμφωνα με έρευνες τα ελάφια είναι υπεύθυνα για περίπου 200 θανάτους ανθρώπων ετησίως στις ΗΠΑ προκαλώντας τροχαία ατυχήματα. Μάλιστα, οι εκτιμήσεις των ειδικών υποστηρίζουν πως ο αριθμός αυτός θα αυξάνεται κάθε χρόνο. Ο μεγάλος αυτός αριθμός προκαλεί ανησυχία στους επιστήμονες οι οποίοι επισημαίνουν την ανάγκη να μειωθεί ο αριθμός των ελαφιών για να μειωθεί και ο αριθμός των τροχαίων.   Είναι γεγονός πως τα ελάφια προκαλούν πάνω από 1,000,000(!) τροχαία ατυχήματα στις ΗΠΑ κάθε χρόνο με αποτέλεσμα να αποτελούν σημαντικό κίνδυνο, ιδίως στα ανατολικά της χώρας. Η ανάγκη μείωσης των ελαφιών αποτελεί μονόδρομο ,κατά την ζωολόγο Laura Prugh, αλλά οι μέχρι τώρα προσπάθειες για το σκοπό αυτό (κυνήγι, παγίδες, στείρωση κ.α) δεν έχουν αποτέλεσμα: "Οι προσπάθειες να μειωθούν τα ελάφια με τρόπους όπως το κυνήγι, οι εκτελέσεις, οι παγίδες και η στείρωση δεν έχουν καταφέρει κάτι. Στα δυτικά της χώρας οι λύκοι και τα πούμα συμβάλλουν στο να διατηρούνται οι πληθυσμοί των ελαφιών σχετικά χαμηλά." 

    Έτσι, οι ειδικοί προτείνουν ως λύση να εποικιστούν οι ανατολικές περιοχές με πούμα ούτως ώστε να μειωθεί ο πληθυσμός των ελαφιών και των τροχαίων ακολούθως. Μια μελέτη της " Conservation letters" υποστηρίζει πως 155 θάνατοι και 21.400 τροχαία ατυχήματα ετησίως θα μπορούσαν να αποφευχθούν με την ύπαρξη πούμα στα ανατολικά των ΗΠΑ.   Όπως είναι λογικό πολλοί τρομάζουν στην ιδέα της ύπαρξης περισσότερων πούμα . Ωστόσο, όπως επισημαίνει η ειδικός Laura Prugh " οι άνθρωποι θα πρέπει να φοβούνται περισσότερο τα ελάφια παρά τα πούμα". Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει " Τα πούμα είναι δυνατά και μεγαλόσωμα ζώα με κοφτερά δόντια και επιτίθενται περιστασιακά σε ανθρώπους αλλά τα τελευταία 110 χρόνια έχουν σκοτώσει μόλις 21 άτομα στη Β. Αμερική".   Τέλος, υποστηρίζει πως τα κούγκαρ από μόνα τους κάποια στιγμή θα βρεθούν και στις ανατολικές περιοχές και συνιστά υπομονή κάνοντας σαφές πως θα ήταν καλύτερο προς το παρόν τουλάχιστον να μην υπάρξει ανθρώπινη παρέμβαση.   
Share on Google Plus

About KTIMA MORAITI

Με τα μάτια της Τέχνης,της Επιστήμης της Ειρωνίας, του Σαρκασμού αλλά και του Έρωτα και της Αγάπης ,βλέπουμε το σήμερα διαβάσουμε το χθες και ονειρευόμαστε το αύριο...
    Blogger Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΣΚΡΑ 9 / ΚΑΤΕΡΙΝΗ/ Τ.Κ. 60100 / ΤΗΛ: 2351029728, 2351025120

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ