TOP 5 ΑΞΕΧΑΣΤΩΝ ΕΛΛΗΚΩΝ ΣΕΙΡΩΝ!


Γράφει η Κωνσταντίνα Τομπουλίδου...

Να πούμε την αλήθεια και να θέλουμε να τις ξεχάσουμε, μας είναι αδύνατον. Καθώς τα κανάλια δε παύουν να τις δείχνουν ξανά και ξανά, σα να μην έχει περάσει ούτε μία μέρα από τη μέρα που προβλήθηκαν για πρώτη φορά.


1.            Κωνσταντίνου και Ελένης.
Η ασύμβατη συγκατοίκηση του επιστήμων Κωνσταντίνου Κατακουζινού και της θρασύτατης γκαρσόνας Ελένης Βλαχάκης, σε μια παραγωγή του ΕΨΙΛΟΝ Α.Ε. Ο Χάρης Ρώμας και η συνεργάτιδα του Άννα Χατζησοφιά, κατάφεραν να γράψουν μία μακροχρόνια σειρά χωρίς ήδη να γνωρίζουν. Η σειρά προβλήθηκε για πρώτη φορά στις 12 Οκτωβρίου του 1998, με χαμηλή τηλεθέαση. Όμως οι συντελεστές τις σειράς δεν απογοητεύθηκαν, συνέχισαν τη σειρά και τον δεύτερο χρόνο οι Κωνσταντίνος και Ελένη κατέκτησαν τις καρδιές των τηλεθεατών. Το πειραχτήρι Ελένη Βλαχάκη, ενσάρκωσε η ηθοποιός Ελένη Ράντου και τον ιδιότροπο καθηγητή της Βυζαντινολογίας Κωνσταντίνο Κατακουζινό, ο ηθοποιός – σεναριογράφος Χάρης Ρώμας. Στη σειρά δε ξεχώριζαν μόνο η αθυρόστομη γκαρσόνα και ο υποχόνδριος καθηγητής αλλά εξίσου και οι φίλου τους : η γειτόνισσα γεροντοκόρη Ματίνα Μανταρινάκη (Καλλιρόη Μυριαγκού), η ηθοποιός Πέγκυ Καρρά /Παναγιώτα Καραχισαρίδου (Μαρία Λεκάκη), ο γυναικάς βιομήχανος Μάνθος Φουστάνος (Βασίλης Κουρούκας) και ο μπάρμαν Νικόλας Βαρθακούλιας (Στέργιος Νένες). Η τίτλοι τέλους της σειράς έπεσαν στις 16 Ιουνίου του 2000. Από τότε και μέχρι τώρα προβάλλεται ανελλιπώς κάθε μεσημέρι μετά το δελτίο ειδήσεων στους δέκτες του ΑΝΤ1.


2.            Άκρως Οικογενειακών.
Η σειρά παρουσιάζει την καθημερινότητα της επταμελής οικογένειας του δικηγόρου Αλέξανδρου Θεοτοκάτου (Γιάννης Μπέζος), της συζύγου του Μαργαρίτας Θεοτοκάτου (Ναταλίας Τσαλίκη) με τέσσερα τέκνα τους : Άρης Θεοτοκάτος (Μέμος Μπεγνής), τα δίδυμα Αφροδίτη (Μαρούσα Στρογγυόγλου) και Ερμή Θεοτοκάτου (Χρήστος Σπανός) και η μικρή Λίλα Θεοτοκάτου (Ιφιγένεια Καλούτσα). Αποτελεί μία ελαφριά οικογενειακή κωμωδία της ελληνικής τηλεόρασης σε σενάριο του Πάνου Αμαραντίδη και της Ρένας Ρίγγα και σκηνοθεσία του Ανδρέα Μορφονιού. Προβλήθηκε τη χρονιά του 2001 σημειώνοντας μεγάλη νούμερα τηλεθέασης. Ακολούθησε ένας ακόμα κύκλος επεισοδίων με δύο αλλαγές, το κοριτσάκι που υποδυόταν τη Λίλα αντιστάθηκε από το κοριτσάκι Μαρία Γαλέτα, ο δικηγόρος Θεοτοκάτος άλλαξε γραμματέα, η καινούρια γραμματέας Λουκία (Θωμαΐς Ανδρούτσου). Η σειρά είναι μια παραγωγή ΕΨΙΛΟΝ Α.Ε σε σύνολο 48 επεισοδίων. Από το 2003 που ολοκληρώθηκε, συνεχίζεται κάθε μεσημέρι στους δέκτες του ΑΝΤ1.


3.            Το ρετιρέ.
«Δε γίνεται καλοκαίρι χωρίς Ρετιρέ!»
Πρόκειται για την τηλεοπτική σειρά του Γιάννη Δαλιανίδη, έχοντας αναλάβει το σενάριο και τη σκηνοθεσία. Προβλήθηκε  για δύο τηλεοπτικές περιόδους 1990-1992 περιλαμβάνοντας 84 επεισόδια. Πρωταγωνίστρια της σειράς είναι Κατερίνα Γιουλάκη ως Κατερίνας Σοφιανού, μένοντας με τη μητέρας της Κούλα Αγαγιώτου ως Σοφία Σοφιανού και την ανεψιά της Τζόυς Ευείδη ως Ειρήνη Σοφιανιού, σε ένα μικρό Ρετιρέ. Η σειρά περιγράφει την ελληνική κοινωνία  των δομών και τη νοοτροπία που προέκυψαν μετά τη μεταπολίτευση του 1974 και παράλληλα αποτελεί μια προσπάθεια κριτικής και σάτιρας των αρνητικών φαινομένων της κοινωνίας στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Το τέλος της σειράς είναι μετέωρο, ο κύριος Διαναλίδης δήλωσε πως θα γινόταν και τρίτος κύκλος, όμως τα γυρίσματα της σειράς ακυρώθηκαν ακυρώθηκαν, αφήνοντας το Ρετιρέ ατελή.  Η σειρά προβλήθηκε σε επανάληψη πολλές φορές από το Mega: το 1994, 1996, 1997, 1998, 2000, 2002, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015 και 2016. Με το πέρασμα των χρόνων και λόγω των διαρκών επαναλήψεων Το Ρετιρέ απέκτησε καλτ φήμη, με πολλές, συνήθως ειρωνικές, αναφορές και αφιερώματα σε ιστολόγια και ιστότοπους.


4.            Εγκλήματα.
Για πρώτη φορά προβλήθηκε στον ΑΝΤ1 τον χειμώνα του ’98, μία μαύρη κωμωδία σε σενάριο του Λευτέρη Παπαπέτρου – Αντώνη Αγγελόπουλου και σκηνοθεσία Αγγελόπουλου και Αντώνη Τέμπου. Η σειρά έχεις  ως επίκεντρο τη παράνομη σχέση των δύων παντρεμένων της πωλήτριας εσωρούχων Φλώρας Μητροπούλου – Μουσουτσάνη (Υρώ Μανέ) και του κρεατέμπορα Αλέκου Παπαδήμα (Κώστα Κόκλα). Η ερωτική σχέση του ζευγαριού γίνεται αντιληπτή από τη γυναίκα του Αλέκου Σωσώ Παπαδήμα (Καίτη Κωνσταντίνου), η οποία επιχειρεί να σκοτώσει τον σύζυγο της για τα κερατιάτικα. Εντωμεταξύ ο Αχιλλέας Μητρόπουλος (Χρήσος Χατζηπαναγιώτης) βρίσκει τη χαμένη του αδελφή Κορίνα Μητροπουλού – Κουτσούμπα (Μαρία Καβογιάννη). Η σειρά συμπλήρωσε συνολικά αριθμό 66 επεισοδίων. Λόγω της μεγάλης επιτυχίας ύστερα από το τέλος του 2000, συνεχίζει να προβάλλεται σε επανάληψη με μεγάλη επιτυχία στους δέκτες του ΑΝΤ1.


5.            Στο Παρά 5.

Ο Γιώργος Καπουτζίδης σε προσωπικές δηλώσεις έχει πει πως ήταν το πρώτο σενάριο που θέλησε να παρουσιάσει, ύστερα από τη συνεχή άρνηση έγραψε το σενάριο της εξίσου πετυχημένης κωμικής σειράς του Mega «Σαββατογεννημένες». Έπειτα το κανάλι εμπιστεύτηκε τα γυρίσματα της κωμικής σειράς «Στο παρά 5», που σημειώθηκε ως μία από τις πιο επιτυχημένες σειρές στη ελληνική τηλεόραση σύμφωνα με τις μετρήσεις της θεαματικότητας της AGB Hellas. Η υπόθεση έχει ως βάση τη λύση του μυστηρίου της Ευάγγελου Σταβριανίδη που γίνεται η αφορμή να ενωθούν οι πέντε ήρωες: Σπύρος Δελόγλου (Γιώργος Καπουτζίδης), Ντάλια Χατζηαλεξάνδρου (Σμαράγδα Καρύδη), Φώτης Βουλινός (Αργύρης Αγγέλου), Ζουμπουλία Αμπατζίδου (Ελισάβετ Κωνσταντινίδου) και Αγγέλα Ιωακειμίδου (Αγγελική Λάμπρη). Οι απολύτως διαφορετικοί χαρακτήρες ενώνουν τις δυνάμεις τους αντιμέτωποι με τους κινδύνους της αποστολής τους, παίζοντας κυνηγητό με τους κακούς της υπόθεσης, δίχως να χάνουν το θάρρος τους. Η σειρά προβλήθηκε για πρώτη φορά στις 26 Σεπτεμβρίου του 2005 κα τελείωσε στις 18 Ιουνίου του 2007. Τη σκηνοθεσία της σειράς ανέλαβε ο Αντώνης Αγγελόπουλος.
Share on Google Plus

About KTIMA MORAITI

Με τα μάτια της Τέχνης,της Επιστήμης της Ειρωνίας, του Σαρκασμού αλλά και του Έρωτα και της Αγάπης ,βλέπουμε το σήμερα διαβάσουμε το χθες και ονειρευόμαστε το αύριο...
    Blogger Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΣΚΡΑ 9 / ΚΑΤΕΡΙΝΗ/ Τ.Κ. 60100 / ΤΗΛ: 2351029728, 2351025120

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ