Το πραξικόπημα στην Τουρκία τελείωσε,η Αμερική έχασε

Μία δύσκολη νύχτα για τη γείτονα Τουρκία αλλά και για την μακρινή μας Αμερική.
Πολλά θα είναι αυτά που θα σημαδέψουν όχι μόνο την Τουρκία αλλά και όλες τις μεγάλες δυνάμεις.Ας μην ξεχνάμε ότι μεγάλη δύναμη είναι και η γείτονα χώρα.
Στα εντός Τουρκίας, ο Ερντογάν βγαίνει πανίσχυρος και από δω και πέρα παύει να έχει εχθρούς εκ των έσω.Αυτό είναι κάτι που θα φέρει διπλωματική αδιαλλαξία απέναντι στη δύση και συνεπώς περισσότερους σύμμαχους μέσα στο Ισλάμ αλλά και σε Ρωσία.Άρα μία πιο ισλαμοποιημένη Τουρκική κοινωνία είναι αναπόφευκτη.
Τώρα αν ψάξουμε τον μεγάλο χαμένο αυτού του πραξικοπήματος θα πρέπει να κοιτάξουμε στην άλλη μεριά του Ατλαντικού.Οι ΗΠΑ θέλουν να ελέγχουν το συγκεκριμένο κομμάτι της Μεσογείου για πολλούς λόγους ,βλέπε Ρωσία,Ισραήλ αλλά και Ισλάμ.
Το πραξικόπημα στην Τουρκία έγινε για να ανακοπούν οι καλές πλέον διπλωματικές σχέσεις της γείτονα χώρας σε διπλωματικό επίπεδο και όχι μόνο ,με αυτά τα κράτη.
Δεν πέρασε απαρατήρητη η φιλοπραξικοματική μετάδοση των εξελίξεων κατά τη διάρκεια του ανεπιτυχούς πραξικοπήματος, από τα Αμερικάνικα μέσα ενημέρωσης.Σε αυτό το σημείο καλό είναι να διατυπωθεί πως η Ευρώπη απλά ακολουθούσε την Αμερική στη μετάδοση των ειδήσεων αλλά και στις αναφορές πολιτικών προσώπων.Μπορεί η Ευρώπη να είναι η γηραιά αλλά για άλλη μία φορά φάνηκε πως η Αμερική κουνάει τα νήματα.
Άλλος ένας χαμένος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και η Ρωσία όπου οι μυστικές της υπηρεσίες κοιμήθηκαν τον ύπνο του δικαίου αφού πιάστηκαν εξαπίνης .
Η Αμερική έχασε το πρώτο παιχνίδι,η Ευρώπη ,συγχωρέστε την έκφραση μου,ξεβρακώθηκε και φάνηκε πόσο μικρή είναι,η Ρωσία έχει μείνει με τις αναμνήσεις της  ΕΣΣΔ στον τομέα μυστικές υπηρεσίες,το Ισλάμ εντός Τουρκικών συνόρων το βλέπω να θεριεύει ,και ο Ερντογάν θα αποτρελαθεί τελείως από την εξουσία.
Τώρα για την Ελλάδα και τι μπορεί να περιμένει από το ανεπιτυχές πραξικόπημα στην Τουρκία;
Φοβάμαι πως για άλλη μία φορά θα γίνουν πολλά για μας αλλά χωρίς εμάς.
Share on Google Plus

About ektos-ylhs.blogspot.com/

Με τα μάτια της Τέχνης,της Επιστήμης της Ειρωνίας, του Σαρκασμού αλλά και του Έρωτα και της Αγάπης ,βλέπουμε το σήμερα διαβάσουμε το χθες και ονειρευόμαστε το αύριο...
    Blogger Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΣΚΡΑ 9 / ΚΑΤΕΡΙΝΗ/ Τ.Κ. 60100 / ΤΗΛ: 2351029728, 2351025120

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ