ARCHIVE: Ήρθαν πιο κοντά με το ψυχεδελικό και PROGRESSIVE ROCK , όπως οι PINK FLOYD.


Οι Archive (Αρκάιβ) δημιουργήθηκαν το έτος 1994, από τους οργανίστες Ντάριους Κέλερ και Ντάνι Γκρίφιθς. Προέρχονται από το Λονδίνο της Αγγλίας. Στα αμέσως επόμενα δύο χρόνια σε συνεργασία με την Ρόγια Άραμπ και τον ράπερ Ρόσκο Τζον, κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους δίσκο με τίτλο «Londinium». Το περιεχόμενο του δίσκου ήταν καθαρά τριπ χοπ – επηρεασμένο από τους Massive Attack – μεταξύ ραπ και αλτερνατίβ ροκ. Παρόλο που οι κριτικές ήταν σχετικά καλές, το συγκρότημα διαλύθηκε κατά τη διάρκεια της ίδιας χρονικής περιόδου.


Ο Κέλερ και ο Γκρίφιθς επιχείρησαν να ξανά δημιουργήσουν το συγκρότημα, τη χρονιά του 1997, με άλλη γυναίκεια φωνή που ονομαζόταν Σούζαν Γούντερ. Ο δεύτερος τους δίσκος κυκλοφόρησε το 1999 με τίτλο «Take My Head».  Θεωρίκη περισσότερο μελωδικός από τον πρώτο τους δίσκο, καθώς περιείχε μια μίξη ποπ και συμφωνικής Τριπ-χοπ μουσικής. Ωστόσο το συγκρότημα, το αναφέρει ως λιγότερο αγαπημένο δίσκο.



Οι Archive απέκτησαν περισσότερη δημοσιότητα μεταξύ 2002 – 2005, όπου μέσα σε αυτά τα χρόνια κυκλοφόρησαν τρεις ακόμα δίσκους σε συνεργασία με τον Κρεγκ Γουόκερ, πρώην τραγουδιστής των Power of Dreams. Αφότου κυκλοφόρησαν οι συγκεκριμένοι τρεις δίσκοι οι Archive , αλλάξαν στυλ σταματώντας να είναι Τριπ χοπ και Ηλεκτρονική. Ήρθαν πιο κοντά με το  ψυχεδελικό και Προγκρέσιβ ροκ, όπως οι Πινκ Φλόιντ.



                Το Νοέμβριο του 2003 το συγκρότημα κυκλοφόρησε το Σάουντρακ της γαλλικής ταινίας "Μισέλ Βαλιάντ" (Michel Vaillant). Το 2006 κυκλοφόρησε ο έκτος στη σειρά δίσκος του συγκροτήματος «Lights”, με πρώτο CD single το «System». Ο Ντέιβιντ Πεν βοήθησε σε 3 από τα τραγούδια του δίσκου, ενώ η Μαρία Κιου τραγούδησε σε 4. Κατά την Ευρωπαϊκή τους περιοδεία, οι Archive χρησιμοποιούν σαν τραγουδιστές τους Ντέιβ Πεν, Πόλαρντ Μπεριέρ και Μαρία Κιου. Επειδή η περιοδεία "Lights" χαρακτηρίστηκε ως άψογη, μαγνητοσκόπησαν ένα ζωντανό DVD στο Παρίσι τον Ιανουάριο του 2007. Το 2008 τα μέλη του συγκροτήματος δημιουργούν τον επόμενο δίσκο, ο οποίος θα κυκλοφορήσει το 2009.


Οι Archive διατηρούνται μέχρι και σήμερα με ενεργά μέλη:

Danny Griffiths
Darius Keeler
Dave Penny
Pollard Berrier
Maria Q
Jonathan Noyce


Έχουν κυκλοφορήσει συνολικά, δέκα δίσκους. Ο τελευταίος κυκλοφόρησε το 2015 με τίτλο «Restriction».


Share on Google Plus

About KTIMA MORAITI

Με τα μάτια της Τέχνης,της Επιστήμης της Ειρωνίας, του Σαρκασμού αλλά και του Έρωτα και της Αγάπης ,βλέπουμε το σήμερα διαβάσουμε το χθες και ονειρευόμαστε το αύριο...
    Blogger Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΣΚΡΑ 9 / ΚΑΤΕΡΙΝΗ/ Τ.Κ. 60100 / ΤΗΛ: 2351029728, 2351025120

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ