Ανανάς και κυτταρίτιδα. Μιά σχέση …. παραμύθι

Ο ανανάς, αυτό το εξωτικό φρούτο με πατρίδα του την Νότια Αμερική, κατέκτησε τον κόσμο με τη γεύση και το άρωμά του και χρησιμοποιείται ευρέως στην μαγειρική και ζαχαροπλαστική.
 Ανανάς και κυτταρίτιδα. Μιά σχέση …. παραμύθι!
 Οχι, ο ανανάς δεν αξαφανίζει την κυτταρίτιδα! Τα χάπια που κάθε χρόνο τέτοια εποχή πωλούνται υποσχόμενα να εξαφανίσουν τον νούμερο ένα εχθρό της εμφάνισης του γυναικείου πληθυσμού, δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να … διευκολύνουν την πέψη.  Η βρωμελαΐνη του ανανά διαιρεί τις πρωτεΐνες, όχι το λίπος. Ολα άρχισαν στη δεκαετία του 60-70 όταν έπειτα από πολλές μελέτες διαπιστώθηκε η αντι-οιδηματώδης δράση της βρωμελαΐνης. Αυτή της η ιδιότητα οδήγησε πολλά εργαστήρια ανά τον κόσμο να παρασκευάσουν τα μαγικά χάπια «ανανά» που… απομακρύνουν την κυτταρίτιδα. Ετσι δημιουργήθηκε ο «μύθος του ανανά» και της δράσης του ενάντια στην κυτταρίτιδα. Η κυτταρίτιδα είναι ένα πολυπαραγωντικό φαινόμενο που δυστυχώς δεν φεύγει ούτε με χάπια, ούτε με κρέμες, ούτε με δίαιτες εξπρές.

Ανανάς και αδυνάτισμα. Μια ιστορία χωρίς παρελθόν και μέλλον.
Ποτέ η βρωμελαΐνη δεν βοήθησε κανέναν να αδυνατίσει. Είδαμε ότι δεν βοηθάει στην αποβολή του λίπους. Δεν δεσμεύει τα λιπαρά μόρια, ούτε τα διαλύει. Αυτοί που παίρνουν χάπια βρωμελαΐνης για να αδυματίσουν σκορπούν τα λεφτά τους. Εάν φάτε, μετά από ένα πλούσιο γεύμα ανανά για να μην πάρετε τις θερμίδες που περιείχε, το μόνο που θα καταφέρετε είναι να το χωνέψετε γρηγορότερα, χωρίς να υποφέρετε από δυσπεψία.
 Ελενα Le Guevel, Παρίσι
Share on Google Plus

About ektos-ylhs.blogspot.com/

Με τα μάτια της Τέχνης,της Επιστήμης της Ειρωνίας, του Σαρκασμού αλλά και του Έρωτα και της Αγάπης ,βλέπουμε το σήμερα διαβάσουμε το χθες και ονειρευόμαστε το αύριο...
    Blogger Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΣΚΡΑ 9 / ΚΑΤΕΡΙΝΗ/ Τ.Κ. 60100 / ΤΗΛ: 2351029728, 2351025120

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ