Rotting Christ : Η επιστροφή που θα ταράξει την Ελλάδα!




Rotting Christ, ένα ελληνικό μπλακ μέταλ μουσικό συγκρότημα, που ιδρύθηκε το 1988, από τα αδέλφια Σάκη και Θέμη Τόλη όταν ακόμα ήταν έφηβοι σε ηλικία δέκα έξι και δέκα τεσσάρων αντίστοιχα. Μέσω τις αλληλογραφίας επικοινωνούσαν με άλλα ξένα συγκροτήματα της Νορβηγίας, Αγγλίας και την Σουηδίας, ανταλλάσσοντας με αυτό τον τρόπο ιδέες και ντέμο.


Στα τρία χρόνια ίδρυσης του συγκροτήματος, έπαιζαν σε μικρά κλαμπ και καταλήψεις σχολίων. Τη χρονιά 1992 έγινε το πρώτο τους μεγάλο βήμα προς στο εξωτερικό, ύστερα από το συμβόλαιο που υπέγραψαν με μία γαλλική δισκογραφική εταιρία κατά το οποίο τους δόθηκε η ευκαιρία να πραγματοποιήσουν την πρώτη τους ευρωπαϊκή περιοδεία, συνοδεύοντας το συγκροτήματα Immortal και Blasphemy στις χώρες : Γαλλία, Γερμανία και Δανία. Τον αμέσως επόμενο χρόνο ακολούθησε μια παγκόσμια περιοδεία, με τον τίτλο «Fuck Christ Tour». Στη συνέχεια υπήρξε μια σύντομη συνεργασία με μία ελληνική δισκογραφική εταιρεία, η δυσαρέσκεια όμως από τα μέλη του συγκροτήματος στη διανομή των δίσκων τους στάθηκε αφορμή να διακόψουν οι ίδιοι τη συνεργασία τους και να ξεκινήσουν να γυρνάνε την Ευρώπη παραδίδοντας τους δίσκους και τα ντέμο τους στις πιο γνωστές δισκογραφικές εταιρίες του εξωτερικού. Καταλήγοντας στη δεκαετή συνεργασία με τη μεγάλη γερμανική δισκογραφική εταιρία Century Media.


Εξώφυλλο πρώτου δίσκου "Passage to Arcturo" 1991



            17 Ιούνη του 2011 οι Rotting Christ συμμετείχαν με τους Iron Maiden, Slipknot και Total Riot, στο Sonisphere Festival, το οποίο έλαβε χώρα στο TerraVibe Park, της Μαλακάσας.


Η ονομασία της μπάντας προκάλεσε προβλήματα, όσο αναφορά τη δημοφιλία της. Χαρακτηρίστηκαν ως «αντικαθολικοί», από τον Ρεμπουμπλικανό πολιτικό Γκάρυ Μπάουερ, ο Σάκης Τόλης έδωσε την απάντηση του με τα εξής λόγια : «Ζώντας σε υποτιθέμενη δημοκρατία, έχω την εντύπωση ότι όλοι έχουμε το δικαίωμα να κάνουμε κριτική στις θρησκείες, εάν το θέλουμε. Εμείς απλά πιστεύουμε ότι είναι σάπιες rotting. Αυτό δε σημαίνει ότι κάνουμε σταυροφορία, υπέρ του Σατανά». Αναφέρεται πως σένα φεστιβάλ που θα εμφανιζόντουσαν μαζί με το συγκρότημα Megadeth, ακυρώθηκε η συμμετοχή τους εξαιτίας του ονόματος τους, αφού ο τραγουδιστής των Megadeth αρνήθηκε κατηγορηματικά να παίξει μαζί τους. Πάντως τα μέλη του συγκροτήματος Rotting Christ αντιτίθενται στις θρησκείες πιστεύοντας πως, αποτελούν "ένα από τα χειρότερα ανθρώπινα δημιουργήματα".


Οι επιρροές της μπάντας βασίζονται στα μέταλ συγκροτήματα όπως : Venom, οι Celtic Frost, οι Bathory και οι Kreator.


Rotting Christ : Σάκης Τόλης – κιθάρα - φωνητικά, Θέμης Τόλης – ντραμς, Βαγγέλης Καρζής – μπάσο, Γιώργος Εμμανουήλ – κιθάρα.

Με την ευκαιρία της κυκλοφορίας του νέου άλμπουμ με τίτλο Rituals, θα παρουσιαστούν στην Καστοριά για μία μοναδική συναυλία στις 13 Μαΐου, στο Prague Live Stage. Φημολογείται πως θα είναι η μόνη συναυλία που θα δώσουν στη Δυτική Μακεδονία! Μαζί τους θα είναι οι Αθηναίοι female fronted groove death metallers AfterBlood, οι Καστοριανοί black metallers Lord Impaler και οι Κατερινιώτες Psyanide!  Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00 και η συναυλία ξεκινάει στις 20:30!











Share on Google Plus

About KTIMA MORAITI

Με τα μάτια της Τέχνης,της Επιστήμης της Ειρωνίας, του Σαρκασμού αλλά και του Έρωτα και της Αγάπης ,βλέπουμε το σήμερα διαβάσουμε το χθες και ονειρευόμαστε το αύριο...
    Blogger Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΣΚΡΑ 9 / ΚΑΤΕΡΙΝΗ/ Τ.Κ. 60100 / ΤΗΛ: 2351029728, 2351025120

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ