Ο Σύριος πολεμιστής που βιντεοσκοπήθηκε να τρώει την καρδιά ενός νεκρού στρατιώτη!


Ένας ανώτερος μαχητής με την "al-Nusra Front" τρώει ένα όργανο ενός νεκρού στρατιώτη της κυβέρνησης που έχει σκοτωθεί από ενόπλους κοντά στα τουρκικά σύνορα. Η μαχητική ομάδα ανακοίνωσε τον Χάλεντ αλ-Χαμάντ, αλλιώς γνωστό ως Αμπού Σακάρ. Έγινε γνωστός το 2013 για το συγκλονιστικό  βίντεο στο οποία συνοψίζεται για πολλούς ανθρώπους η κλιμακούμενη βιαιότητα της σύγκρουσης στη Συρία.Φέρεται να ήταν ανώτερο στέλεχος των Nusra.

ΒΙΝΤΕΟ



 Ο αλ-Χαμάντ σκοτώθηκε στο HAREM, μια πόλη κοντά στη διέλευση των συνόρων του Μπαμπ αλ-Χάουα στη βόρεια Συρία, την Τρίτη. Σε μια δήλωση που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι Nusra κατηγόρησαν σύμμαχό τους, την ομάδα Ahrar αλ-Σαμ, για τη δολοφονία. Nusra και Ahrar υπήρξαν πρώην σύμμαχοι στον πόλεμο της Συρίας,  ως μέρος ενός συνασπισμού γνωστού ως Jaysh Αλ-Φατέχ, που διογκώθηκε μέσα από την επαρχία Ιντλίμπ την περασμένη άνοιξη, νικώντας δυνάμεις πιστές στο καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ και διώχνοντας αυτές, από την περιοχή.
Οι εντάσεις έχουν προκύψει τους τελευταίους μήνες πάνω από τις ειρηνευτικές συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου. Οι Ahrar επιδίωξαν μια πιο μετριοπαθή στάση, συμφωνώντας να λάβουν μέρος στις διαπραγματεύσεις, ενώ Nusra όχι.
Ένα γραπτό σχέδιο συμφωνίας που έλαβε  η Guardian, μέσω μιας πηγής στην επαρχία Ιντλίμπ, όπου σκοτώθηκε ο μαχητής, διέταξε τη δημιουργία ενός δικαστηρίου για τη διερεύνηση του θανάτου του.
Η συμφωνία φαίνεται να αποσκοπεί στη διάχυση των εντάσεων στο Χαρέμι, εξαλείφοντας ένα σημείο ελέγχου των Ahrar ,τη μείωση  ορατής ένοπλης παρουσία, καθώς και τη δημιουργία μιας δικαστικής επιτροπής να καθορίσει ποιος ήταν πίσω από τη δολοφονία.
 Ο Al-Hamad καταγγέλθηκε σχεδόν καθολικά για την κάθοδό του στον κανιβαλισμό εν όποιον της κάμερα, η οποία περιλάμβανε τον εμφανίζοντα να τρώει την καρδιά, τους πνεύμονες και  το ήπαρ του νεκρού στρατιώτη.
Ωστόσο, στον απόηχο της διαμάχης, ο αλ-Χαμάντ παρέμεινε αμφίσημος. Σε βίντεο που ανέβηκε  το καλοκαίρι του 2013, είπε ότι ήταν πρόθυμος να λογοδοτήσει για τις πράξεις του, αν το καθεστώς Άσαντ  λογοδοτούσε  επίσης για  τα εγκλήματά του.
«Σκοτώνουν  παιδιά, βιάζουν γυναίκες, καίνε  πτώματα, βασανίζουν ανθρώπους», είπε στο βίντεο.

BINTEO




Share on Google Plus

About KTIMA MORAITI

Με τα μάτια της Τέχνης,της Επιστήμης της Ειρωνίας, του Σαρκασμού αλλά και του Έρωτα και της Αγάπης ,βλέπουμε το σήμερα διαβάσουμε το χθες και ονειρευόμαστε το αύριο...
    Blogger Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΣΚΡΑ 9 / ΚΑΤΕΡΙΝΗ/ Τ.Κ. 60100 / ΤΗΛ: 2351029728, 2351025120

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ