Ο Τσίπρας ζήτησε στήριξη από τον Ολάντ

Στήριξη από τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, για την καθυστέρηση στη διαπραγμάτευση, ζήτησε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Τσίπρας μετέβη στο Παρίσι και αργά το απόγευμα πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον Γάλλο πρόεδρο, στο Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων. Η συνάντηση διήρκεσε περίπου μια ώρα και ολοκληρώθηκε χωρίς δηλώσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός μετέφερε στο Γάλλο Πρόεδρο την εκτίμηση ότι η συμφωνία έπρεπε να είχε κλείσει εδώ και καιρό, διότι κάθε καθυστέρηση προκαλεί κόστος. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τόνισε επίσης ότι η αξιολόγηση θα είχε κλείσει εδώ και καιρό, εάν οι διαφωνίες των θεσμών δεν είχαν προκαλέσει καθυστερήσεις.
Κάθε καθυστέρηση προκαλεί κόστος στην ελληνική οικονομία και αστάθεια στην Ευρώπη, ανέφερε επίσης ο πρωθυπουργός και υποστηρίξει, ότι η Ελλάδα τα έχει τελικά πάει καλύτερα απ' ότι αναμενόταν και δεν χρειάζονται πρόσθετα μέτρα.
Σχετικά με το ΔΝΤ η ελληνική πλευρά φέρεται να υπογράμμισε ότι το ΔΝΤ προέβλεπε ύφεση 2,3% ενώ εχθές ανακοίνωσε ύφεση 0,2%.
Η Ελλάδα διεκδικεί το δικαίωμα να αποφασίζει για το πως τα κατανέμει τα βάρη μέσω των νομοσχεδίων που ψηφίζει, ανέφερε επίσης ο πρωθυπουργός στον Γάλλο Πρόεδρο.
Ο κ. Τσίπρα εκτός από το Παρίσι, θα ταξιδέψει και σε Στρασβούργο και Βρυξέλλες. Η ανακοίνωση για τις εν λόγω επισκέψεις δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Ο πρωθυπουργός προετοίμαζε εδώ και περίπου 1,5 μήνα την επίσκεψη στις Βρυξέλλες για να μιλήσει στο ίδρυμα Σπρίνγκερ, όπως και την επίσκεψη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο, ενώ ήταν σε εκκρεμότητα η συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο. Την Τρίτη ο Φ. Ολάντ ζήτησε από τον Αλ. Τσίπρα η συνάντησή τους να επισπευστεί για το απόγευμα της Τετάρτης.
Η επιτάχυνση των εξελίξεων έγινε με δεδομένη την εκτίμηση της κυβέρνησης ότι «είμαστε πολύ κοντά στην συμφωνία» και ότι «μόνο το ΔΝΤ βάζει αντιρρήσεις»
 huffingtonpost.gr
Share on Google Plus

About ektos-ylhs.blogspot.com/

Με τα μάτια της Τέχνης,της Επιστήμης της Ειρωνίας, του Σαρκασμού αλλά και του Έρωτα και της Αγάπης ,βλέπουμε το σήμερα διαβάσουμε το χθες και ονειρευόμαστε το αύριο...
    Blogger Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΣΚΡΑ 9 / ΚΑΤΕΡΙΝΗ/ Τ.Κ. 60100 / ΤΗΛ: 2351029728, 2351025120

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ