Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 10ο SFENDAMI MOUNTAIN FESTIVAL στους λόφους της Πιερίας!

Το  Σάββατο 23 Απριλίου, τα βουνά της Πιερίας κατακλύστηκαν από μικρούς και μεγάλους φίλους του Φεστιβάλ "SMF" που ταξίδεψαν από διάφορα μέρη της Ελλάδας- Κύπρου-Σερβίας-Σκόπια- Βουλγαρίας!



Το φεστιβάλ άνοιξε ο χώρος δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά πού μέσα στο διήμερο το επισκέφτηκαν περισσότερο από 150 παιδάκια αποτυπώνοντας πάνω σε χαρτί της εντυπώσεις και τα συναισθήματα που βίωναν στο διήμερο. Συνολικά 134 κόλες ζωγραφικής και χειροτεχνίας συγκεντρώθηκαν μέσα σε 2 ημέρες αποδεικνύοντας πώς η δράση αυτή του φεστιβάλ άρχισε να δημιουργεί μόνιμους φίλους. Την σκυτάλη την πήραν οι δράσεις για παιδιά και διάφορα παιχνίδια με καθοδηγητή τον ακούραστο Κώστα Σταμούλη μεταφέροντας στα παιδιά το δικό του πάθος.

.
Στην συνέχεια οι παιδικοί αγώνες ορεινού τρεξίματος με την συμμετοχή περισσοτέρων των 70 παιδιών. Στις 3 η ώρα δόθηκε η εκκίνηση του μεγάλου αγώνα ορεινού τρεξίματος των 21 χιλ .10 χιλ και μετά από 5 λεπτά των 5 χιλ. Συνολικά πήραν εκκίνηση 193 αθλητές από διάφορα σημεία της Ελλάδας και από Κύπρο. Στην εξέλιξη του αγώνα των 21 χιλ ορεινού τρεξίματος δημιουργήθηκε ένα μικρό πρόβλημα σε ορισμένους αθλητές παίρνοντας διαφορετική κατεύθυνση λόγω μη ξεκάθαρης σήμανσης σε ένα σημείο το οποίο ευτυχώς αντιλήφθησαν γρήγορα και δεν δημιουργήθηκε κανένα πρόβλημα στην αλλοίωση των τελικών κατατάξεων. Η ημέρα έκλεισε με της απονομές όλων των νικητών των αγώνων της ημέρας.



Η ημέρα της Κυριακής ήταν ημέρα των Fun της ορεινής ποδηλασίας Συγκεντρώνοντας αθλητές από όλη την Ελλάδα ,FYROM, SERBIA και Κύπρο. Η έναρξη έγινε με τους παιδικούς αγώνες ποδηλασίας μέσα σε ενθουσιασμό και πάθος με την συμμετοχή περισσότερο των 50 συμμετοχών. Η εκκίνηση του αγώνα των 38 χιλ και 21 χιλ δόθηκε στης 10:30 παίρνοντας εκκίνηση 165 αθλητές. Στον  τερματισμό όλων των αθλητών τους περίμενε η ψησταριά για την κάλυψη των ενεργειακών τους αναγκών και ιδιαίτερα φέτος μπορούσαν να γευθούν από ομάδα Σεφ Ιταλών και θαλασσινά γεύματα.


Το τμήμα Σαμαρειτών-Διασοστών του τμήματος Κατερίνης του Ερυθρού Σταυρού με 30 μέλη ανέλαβε όλη την κάλυψη του διήμερου φεστιβάλ σε ασφάλεια –διάσωση και επικοινωνία. To 10 Φεστιβάλ υποστηρίχθηκε από ομάδα εθελοντών της τοπικής κοινότητας Αλωνίων και Παλαιοστάνης και από την 35μελή ομάδα εθελοντών της διοργάνωσης πού είναι και η ψυχή του Φεστιβάλ. Το 10 SMF συνδιοργανώθηκε με την περιφερειακή ενότητα Πιερίας και τον ΔΗΦΟΠΑ του Δήμου Πύδνας –Κολινδρού



Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τον Απρίλιο του 2017 και στην φθινοπωρινή μας νυκτερινή δράση στο Sfendami Nihgt Tail 2016!

Share on Google Plus

About KTIMA MORAITI

Με τα μάτια της Τέχνης,της Επιστήμης της Ειρωνίας, του Σαρκασμού αλλά και του Έρωτα και της Αγάπης ,βλέπουμε το σήμερα διαβάσουμε το χθες και ονειρευόμαστε το αύριο...
    Blogger Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΣΚΡΑ 9 / ΚΑΤΕΡΙΝΗ/ Τ.Κ. 60100 / ΤΗΛ: 2351029728, 2351025120

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ