Βουλη show για ακόμη μία φορά με background δικαστικό και δάνεια

Γέλασαν, έκλαψαν, φώναξαν, μίλησαν για τα παλιά, ίσως κάποιοι μίλησαν και για καινούργια και όλα αυτά μέσα σε χειροκροτήματα,γιατί ένας ηθοποιός χρειάζεται το χειροκρότημα για να συνεχίσει να παίζει καλά το ρόλο του.
Κύρια θέματα συζήτησης α) η δικαιοσύνη και ο όχι και τόσο τυφλός ρόλος της και β)τα δάνεια στα ΜΜΕ και στα κόμματα.
Από τα λίγα αξιοσημείωτα ,η προσαρμογή της Φώφης στο ρόλο  αρχηγού κόμματος.

Ας δούμε τα πράγματα με καθαρό μάτι και να καταγράψουμε τα γεγονότα.
Ο Αλέξης Τσίπρας προανήγγειλε την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ αλλά και για την επαναδιαπραγμάτευση του συμβιβασμού με την εταιρεία Siemens. Ταυτόχρονα, στη δευτερολογία του, δήλωσε ότι με ένα νομοσχέδιο θα αρθούν οι «κατάφωρα αντισυνταγματικές» παρεμβάσεις της προηγούμενης κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη.
 «Αναρωτιέται κανείς αν πρέπει να γελάσει ή να κλάψει με το θράσος τους, για την απύθμενη υποκρισία», είπε εξαπολύοντας πυρά ιδιαίτερα στην τριετία της διακυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου. Παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη υπήρχαν πάντα, είπε ο πρωθυπουργός, τόνισε όμως ότι την τριετία της διακυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου «χάθηκε η μπάλα»
Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην «παράλειψη» να παραδοθεί στις αρχές η λίστα Λαγκάρντ, ενώ κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση για συγκάλυψη του μεταπολιτευτικού σκανδάλου της Siemens, μιλώντας για «απαράδεκτο» εξωδικαστικό συμβιβασμό που υπογράφηκε ανάμεσα στο δημόσιο και την εταιρεία.
Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι επιχειρεί να χτίσει το δικό του σύστημα διαπλοκής, ενώ χαρακτήρισε τη συζήτηση στη βουλή ως το τελευταίο καταφύγιο της ανικανότητας της κυβέρνησης.

Ταυτόχρονα, απηύθυνε κάλεσμα προς τους δικαστές να μη φοβούνται και να καταγγέλλουν κάθε παρέμβαση στο έργο τους, προειδοποιώντας ότι όσοι παρεμβαίνουν θα λογοδοτήσουν, όσο ψηλά και αν βρίσκονται.

Αναφερόμενος στην υπόθεση των εκβιαστών, ο κ. Μητσοτάκης έκανε γνωστό ότι έχει ασκήσει αγωγή κατά του κ. Μαυρίκου, για σειρά δημοσιευμάτων κατά του προσώπου του.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ρώτησε παράλληλα γιατί στις 8/4/2015 η ΝΕΡΙΤ υπέγραψε ιδιωτικό συμφωνητικό αμοιβαίας διαφήμισης με την εταιρεία του κ. Μαυρίκου και επιτέθηκε στην κυβερνητική εκπρόσωπο.
«Ό,τι κάνατε με το σκίσιμο των μνημονίων τα ίδια θα κάνετε και με το σκίσιμο της διαπλοκής. Θα σκίσετε τη γάτα», ανέφερε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό. Η κ. Γεννηματά τόνισε: «Εμείς θα στηρίξουμε πρόταση για εξεταστική για όλα τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, αλλά γιατί δεν τολμάτε να πείτε ναι στην πρόταση μας για εξεταστική στην οικονομία από το 2002 έως σήμερα; Τι φοβάστε;».

Ακόμη, επέκρινε τις παρεμβάσεις που κατά τη γνώμη της κάνουν ο κ. Παπαγγελόπουλος και η κ. Θάνου στη Δικαιοσύνη λέγοντας: «Με ποιο δικαίωμα ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης παρεμβαίνει στις δικαστικές ενέργειες Εισαγγελέα για την άσκηση των καθηκόντων της; Με ποιο δικαίωμα παρίσταται στην διάσκεψη των δικαστών και αρνείται να εξέλθει όταν του το ζητούν; Την ίδια στιγμή βλέπουμε την πρόεδρο του Αρείου Πάγου, από τη θεσμική της θέση, στην κορυφή της Ελληνικής Δικαιοσύνης να επεμβαίνει απροκάλυπτα στη λειτουργία του Κοινοβουλίου».
Θεοδωράκης: Αγαπημένο σπορ των κυβερνήσεων η χειραγώγηση της Δικαιοσύνης «Η κ. Θάνου και ο κ. Παπαγγελόπουλος ενώνουν δύο συστήματα που έχουν στηθεί εδώ και χρόνια. Και στόχος αυτών των συστημάτων είναι η χειραγώγηση των λειτουργών της δικαιοσύνης. Αυτή η ανίερη συμμαχία δείχνει και τις εκλεκτικές συγγένειες μεταξύ του παλιού και του νέου παλιού» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωράκης επισημαίνοντας πως «η κ. Θάνου είναι ένας ανώτατος δικαστικός λειτουργός που επιχειρεί να λογοκρίνει τους πάντες».
«Όποια πολιτική δύναμη δεν αμφισβητεί την κυριαρχία του κεφαλαίου στην οικονομία, οποιαδήποτε πολιτική δύναμη αποδέχεται ως αιώνιο τον καπιταλιστικό τρόπο οργάνωσης της οικονομίας και της κοινωνίας, στηρίζει αντικειμενικά το πλαίσιο στο οποίο γιγαντώνονται αυτά τα φαινόμενα και γίνεται αναπόφευκτα μέρος της διαπλοκής» ανέφερε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.
Η διαπλοκή ενεπλάκη και στην Δικαιοσύνη, γιατί συνδύασε την εκτελεστική, κοινοβουλευτική και δικαστική εξουσία και «ουσιαστικά υιοθέτησε μια οργανωμένη εγκληματική συμμορία που λυμαινόταν το δημόσιο χρήμα», δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος.
Share on Google Plus

About ektos-ylhs.blogspot.com/

Με τα μάτια της Τέχνης,της Επιστήμης της Ειρωνίας, του Σαρκασμού αλλά και του Έρωτα και της Αγάπης ,βλέπουμε το σήμερα διαβάσουμε το χθες και ονειρευόμαστε το αύριο...
    Blogger Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΣΚΡΑ 9 / ΚΑΤΕΡΙΝΗ/ Τ.Κ. 60100 / ΤΗΛ: 2351029728, 2351025120

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ