Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας

Συνάντηση εργασίας στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Θεοφάνης Παπάς, με εκπροσώπους του πρωτογενή τομέα της Πιερίας, την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2017, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

Η συνάντηση διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κας. Σοφίας Μαυρίδου, προκειμένου ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας της ΠΚΜ να γνωρίσει τους Πιεριείς που δραστηριοποιούνται στην πρωτογενή παραγωγή και να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, εντεταλμένος σε θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Δημήτρης Τσιμήτρης, ο Επιστημονικός Συνεργάτης της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, κ. Δημήτρης Ρουκάς, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, αγροτικών συνεταιρισμών, αγροτικών φορέων της Πιερίας, η  Προϊσταμένη και υπάλληλοι της Διεύθυνσης  Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, κ.ά..

Ο στρατηγικός σχεδιασμός για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης, με τον κ. Παπά να υπογραμμίζει ότι αποτελεί προτεραιότητα για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και να εκφράζει την αναγκαιότητα σύνδεσης του πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας δεσμεύτηκε για συνέχιση της εύρυθμης λειτουργίας της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΚΜ που στέκεται με σεβασμό αρωγός στις δραστηριότητες του παραγωγών με σκοπό την αύξηση του αγροτικού εισοδήματος, ενώ για την Πιερία τόνισε ότι με την εξέλιξη της παραγωγής ποιοτικών πιστοποιημένων γεωργικών προϊόντων (βιολογικών, ΠΟΠ, ΠΓΕ, κ.ά.) και με «brand name» τον Όλυμπο,  ο πρωτογενής τομέας έχει τη δυναμική να επικοινωνήσει τα ποιοτικά τοπικά προϊόντα καθιστώντας τα ανταγωνιστικά με ισχυρή εμπορική ταυτότητα  στην ελληνική και διεθνή αγορά με στόχο την ανάταξη της αγροτικής τοπικής οικονομίας.

Από την πλευρά της η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας αναφέρθηκε στη στήριξη και προώθηση της συνεργασίας ανάμεσα στους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στα διάφορα στάδια του αγροδιατροφικού τομέα, όπως παραγωγή, επεξεργασία, μεταποίηση, πώληση κ.ά., προκειμένου τα τοπικά προϊόντα να τυγχάνουν καλύτερης προώθησης στην αγορά που αναμφισβήτητα  -όπως είπε- «θα συμβάλλούν στην ανασυγκρότηση της χώρας. Ένα σημαντικό ποσοστό των κατοίκων της Πιερίας ασχολείται με τον πρωτογενή τομέα, η ενίσχυση του οποίου αποτελεί «στοίχημα»για την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας μέσα από τη στήριξη των παραγωγών, προάσπιση των συμφερόντων τους,  επιμόρφωση των αγροτών, βελτίωση της ποιότητας ζωής στις αγροτικές περιοχές κ.ά.».

«Η Πιερία είναι μια από τις αναπτυσσόμενες γεωργικά περιοχές της  Κεντρικής Μακεδονίας που αποτελεί το κέντρο παραγωγής βασικών προϊόντων της ελληνικής γεωργίας. Η Π.Ε.Πιερίας μέσα από προγράμματα και δράσεις στηρίζει τον πρωτογενή τομέα και συμμετέχει ενεργά σε δράσεις για την ενίσχυσή του και προβολή των ποιοτικών τοπικών αγροτικών προϊόντων που συνθέτουν  το αγροτικό καλάθι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας επιτυγχάνοντας την εξωστρέφειά τους», ανέφερε ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, εντεταλμένος σε θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Δημήτρης Τσιμήτρης.


Οι παριστάμενοι ευχαρίστησαν τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τη συνάντηση, εξέφρασαν τη διάθεση καλής συνεργασίας και την ανάγκη ενίσχυσή τους για την επανεκκίνηση της οικονομίας.
Share on Google Plus

About ektos-ylhs.blogspot.com/

Με τα μάτια της Τέχνης,της Επιστήμης της Ειρωνίας, του Σαρκασμού αλλά και του Έρωτα και της Αγάπης ,βλέπουμε το σήμερα διαβάσουμε το χθες και ονειρευόμαστε το αύριο...
    Blogger Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΣΚΡΑ 9 / ΚΑΤΕΡΙΝΗ/ Τ.Κ. 60100 / ΤΗΛ: 2351029728, 2351025120

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ