Κι όμως, η πατάτα θα σας βοηθήσει να χάσετε και βάρος

Πλούσιες σε βιταμίνες C και Β6, οι πατάτες είναι χωρίς αμφιβολία από τις πιο παρεξηγημένες αμυλούχες τροφές, ειδικά για όσους βρίσκονται σε περίοδο δίαιτας.
Κι όμως, η πατάτα είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και όχι μόνο δεν θα σας παχύνει, αλλά θα σας βοηθήσει να χάσετε και βάρος.
Μία πατάτα βραστή περιέχει 100 θερμίδες και είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, που σημαίνει ότι ικανοποιεί την πείνα και δημιουργούν το αίσθημα κορεσμού. Με απλά λόγια, τρώγοντας μια πατάτα, παίρνετε τις απαραίτητες βιταμίνες και μέταλλα που χρειάζεται ο οργανισμός σας και παραμένετε χορτάτη για πολλή ώρα.
Επιπλέον, οι πατάτες είναι πλούσιες σε κάλιο και μάλιστα έχουν μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε κάλιο απ' ότι μια μέτρια μπανάνα. Το κάλιο ελέγχει την αρτηριακή πίεση και βελτιώνει τη λειτουργία του νευρικού συστήματος.
Τέλος, η βιταμίνη Β6 που περιέχει η πατάτα, συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου και στην αύξηση του μεταβολισμού.
Τώρα λοιπόν ξέρετε ότι οι πατάτες, είναι θρεπτικές, νόστιμες και "αδυνατιστικές", αρκεί να αποφεύγετε το τηγάνισμα ή το μαγείρεμα τους σε συνδυασμό με άλλες τροφές.
 faysbook.gr
Share on Google Plus

About ektos-ylhs.blogspot.com/

Με τα μάτια της Τέχνης,της Επιστήμης της Ειρωνίας, του Σαρκασμού αλλά και του Έρωτα και της Αγάπης ,βλέπουμε το σήμερα διαβάσουμε το χθες και ονειρευόμαστε το αύριο...
    Blogger Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΣΚΡΑ 9 / ΚΑΤΕΡΙΝΗ/ Τ.Κ. 60100 / ΤΗΛ: 2351029728, 2351025120

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ