Μπρέικ τίτλου για τον ΠΑΟΚ, 3-2 τον Ολυμπιακό

Το καλύτερο ματς της σεζόν είδαμε το απόγευμα της Δευτέρας (1/5) στο κλειστό του Ρέντη. Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ πρόσφεραν πλούσιο θέαμα στους φίλους του βίντεο, ωστόσο εκείνος που χαμογέλασε στο τέλος ήταν ο "δικέφαλος του Βορρά".
Οι παίκτες του Ελγκέτα επιβλήθηκαν με 3-2 σετ επί των ερυθρόλευκων, "έσπασαν" το πλεονέκτημα έδρας των αντιπάλων τους και έκαναν το 2-1 στη σειρά των τελικών της Volleyleague.
Το παιχνίδι ήταν εξαιρετικό με πολλές άμυνες και πάθος και από τις δύο ομάδες με το τελικό αποτέλεσμα να κρίνεται στις λεπτομέρειες. Ο ΠΑΟΚ μετά το κακό του πρώτο σετ ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση του με παίκτες κλειδιά όπως είναι οι Ντάντε και Σαφράνοβιτς να παίρνουν την ομάδα στις πλάτες τους. Αυτοί οι δύο απελευθέρωσαν και τον Στάροβιτς που τελείωσε ορισμένες δύσκολες μπάλες δίνοντας πλεονέκτημα στον ΠΑΟΚ.  Οι τρεις αυτοί ήταν και οι πρώτοι σκόρερ του ΠΑΟΚ. Ο Στάροβιτς τελείωσε το ματς με 16 πόντους και ακολούθησαν ο Ντάντε με 15 και ο Σαφράνοβιτς με 14.
Από την άλλη ο Μπόσκαν τα δοκίμασε όλα, ανακάτεψε πάρα πολλές φορές την τράπουλα με το "χαρτί" του Φράγκου να του βγαίνει σε μεγάλο βαθμό, αλλά ένα λάθος του Έλληνα ακραίου στην τελευταία φάση στοίχισε το δικαίωμα στον Ολυμπιακό να κάνει την ανατροπή στο τάι μπρέικ. Πρώτος σκόρερ όχι μόνο του Ολυμπιακού, αλλά και του ματς ήταν ο Αγκάμεζ με 29 πόντους.
Έτσι, η σειρά πλέον μεταφέρεται στο PAOK Sports Arena όπου την ερχόμενη Πέμπτη στις 19.00 ο ΠΑΟΚ θα έχει την ευκαιρία να πάρει τη νίκη και τον τίτλο.
Ένταση στο φινάλε
Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα ο Ανδρέας Ανδρεάδης έκανε μία χειρονομία (όχι από τις λεγόμενες άσεμνες) προς την εξέδρα με αποτέλεσμα να πέσουν αρκετά μπουκάλια στον αγωνιστικό χώρο. Στη συνέχεια ο Ντίμα Φιλίποβ και ο Λίμπερμαν Αγκάμεζ ζήτησαν το λόγο από τον κεντρικό του ΠΑΟΚ για να ακολουθήσει νέα ένταση η οποία τελείωσε με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων.
Μάλιστα, στις δηλώσεις του όταν ηρέμησαν τα πνεύματα, ο Ανδρέας Ανδρεάδης ζήτησε "συγγνώμη" σε περίπτωση που η κίνηση του θεωρήθηκε προκλητική και προσέβαλε τον κόσμο και τους ανθρώπους του Ολυμπιακού.
Το ματς: Στο 1ο σετ ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά και τελείωσε το σετ με 64% επίθεση, έναντι 38% του ΠΑΟΚ. Ο δικέφαλος πήρε προβάδισμα 8-6 (ύστερα από σερί 3-0 που προήλθε από επιθέσεις Σαφράνοβιτς, Τερζή και λάθος Τσούπκοβιτς) το οποίο διατηρήθηκε μέχρι το 12-10. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να ανακτήσει τον έλεγχο με δικό του σερί 3-0 (με λάθη από Σαφράνοβιτς, Τακουρίδη και επίθεση Κόστα) και πέρασε μπροστά 13-12.
Το μικρό αλλά πολύτιμο προβάδισμα του Ολυμπιακού διατηρήθηκε μέχρι και το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ (16-15) κι εκεί ο Χόρχε Ελγκέτα έριξε στον αγώνα τον Βλάντο Πέτκοβιτς στη θέση του Τερζή. Ο Σωτηρίου κάρφωσε άουτ σύμφωνα με τον επόπτη. Ο Χόρχε Ελγκέτα ζήτησε βίντεο ρέφερι αλλά η φάση δεν ήταν ξεκάθαρη και δόθηκε στον Ολυμπιακό (17-15). Ακολούθησε κόντρα επίθεση του Τσούπκοβιτς που έκανε το 18-15, ενώ μετά από κακή επίθεση του Σαφράνοβιτς έγινε το 20-16. Με απόσταση ασφαλείας ο Ολυμπιακός έφτασε στην κατάκτηση του σετ με 25-20 ύστερα και από την τελευταία επίθεση του Κοκκινάκη.
Μεγάλη μάχη έγινε στο 2ο σετ όπου ο ΠΑΟΚ ανέβασε κατακόρυφα την πίεση στο σερβίς του με τον Ντάντε να είναι ο πρωταγωνιστής. Ο δικέφαλος βελτίωσε την υποδοχή του και παρότι η επίθεση του έμεινε στο 38% στο φινάλε του σετ έκανε σερί 4-0 για το 25-23. Ο Ολυμπιακός έπεσε πολύ στην επίθεση (48%) και έκανε πολλά λάθη χάνοντας προβάδισμα με 23-21. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν προβάδισμα ενός πόντου μέχρι το 11-10 και με τα σερβίς του Αγκάμεζ έκανε συνολικό σερί 4-0 για το 14-10. Ο Ελγκέτα έριξε πάλι στον αγώνα τους Τερζή, Σακόγλου αντί Πέτκοβιτς, Στάροβιτς. Ο δικέφαλος άντεξε την πίεση του Ολυμπιακού στο σερβίς με τον Γκαρά να βγάζει καταπληκτικές υποδοχές.
Η διαφορά μειώθηκε σε 18-16 και με σερί 3-0 από το εντυπωσιακό σερβίς του Σαφράνοβιτς ο δικέφαλος προσπέρασε 19-18. Ακολούθησαν μεγάλες μάχες πόντο, πόντο, επέστρεψαν για τον ΠΑΟΚ οι Τερζής, Στάροβιτς και ο Ολυμπιακός με λάθος του τελευταίου προηγήθηκε 23-21. Ο Αγκάμεζ όμως κάρφωσε στο φιλέ την κόντρα επίθεση (23-22), ενώ στην επόμενη φάση ο Κοκκινάκης έκανε φιλέ (23-23). Ο Ντάντε έκανε φοβερά σερβίς και μετά από δύο καταπληκτικές άμυνες γύρισαν κόντρα επιθέσεις. Η μία με τον Στάροβιτς που έκανε το 24-23 και η άλλη με τον Σαφράνοβιτς που έκανε το 25-23 για το 1-1 σετ. 
H ισοφάριση ανέβασε το ηθικό αλλά και την επίθεση του ΠΑΟΚ, ενώ ο Ολυμπιακός έχασε πολλά σερβίς στα κρίσιμα σημεία και έριξε κι άλλο το ποσοστό του στην επίθεση (44%). Ο Τσούπκοβιτς εγκλωβίστηκε στην υποδοχή και να μην υπάρχει δεύτερη λύση πίσω από τον Αγκάμεζ. Οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο πόντο στο πρώτο μισό αλλά στο 13-12 ο ΠΑΟΚ με ωραίες άμυνες και το σερβίς του Ντάντε έκανε σερί 3-0 που του έδωσε προβάδισμα 15-13. Η διαφορά άνοιξε και στο +3 με την επίθεση του Σαφράνοβιτς και ο Ολυμπιακός μείωσε στον πόντο (21-22) με την επίθεση του Στάροβιτς. Ο Αγκάμεζ όμως έχασε το σερβίς και στην επόμενη φάση ο Τσούκοβιτς έκανε φιλέ. Ο ΠΑΟΚ έφτασε στο 24-21 και το σετ τελείωσε 25-22 με το χαμένο σερβίς του Τσούπκοβιτς.
Η απάντηση του Ολυμπιακού ήρθε στο 4ο σετ όπου με την είσοδο του Φράγκου στη θέση του Κοκκινάκη βελτιώθηκε η υποδοχή, ενώ η επίθεση άγγιξε πάλι το 60%. Ο Ολυμπιακός με το σερβίς του Φράγκου έκανε σερί 4-0 για το 15-9. Ο Ελγκέτα βλέποντας να διαγράφεται το τάι μπρέικ έριξε στον αγώνα τους Παπαδόπουλο, Σμαραγδή και η ομάδα του ισορρόπησε τον αγώνα. Μάλιστα με σερί 3-0 μείωσε σε 22-19 αλλά ο Παπαδόπουλος έχασε το σερβίς και ο Ολυμπιακός λυτρώθηκε. Στο 24-20 ο Κόστα από το... πέναλτι τελείωσε το σετ, όμως, ο δεύτερος διαιτητής χρέωσε φιλέ αλλά ο Ολυμπιακός ζήτησε βίντεο ρέφερι και δικαιώθηκε κάνοντας το 25-20 και το 2-2 σετ.
H επικράτηση του ΠΑΟΚ επιβεβαιώθηκε στο 5ο σετ όπου με πίεση στο σερβίς έφερε τους Ανδρεάδη, Στάροβιτς σε πλεονεκτική θέση για προβάδισμα 5-2. Παρά τις προσπάθειες του Ολυμπιακού για να πιάσει τον δικέφαλο στο σκορ δεν τα κατάφερε καθώς οι Ντάντε, Γκαράς, Σαφράνοβιτς ήταν αλάνθαστοι στην υποδοχή. Ο ΠΑΟΚ κρατούσε τη διαφορά με 2-3 πόντους. Ο Κόστα σε πρώτο χρόνο μείωσε σε 12-10, αλλά ο Ντάντε κράτησε το +3 για τον ΠΑΟΚ. Στην επόμενη φάση ο Στάροβιτς έχασε κόντρα επίθεση αλλά ο Κόστα τον σταμάτησε. Ο Σαφράνοβιτς κράτησε όρθιο τον ΠΑΟΚ και του έδωσε προβάδισμα 14-11, ο Αγκάμεζ με δύο προσωπικούς του πόντους μείωσε σε 14-13 και πήγε στο σερβίς αλλά ο Φράγκος χρεώθηκε φιλέ και ο ΠΑΟΚ πήρε τη μεγάλη νίκη. Μάλιστα η απόφαση του β΄διαιτητή αμφισβητήθηκε από τον Ολυμπιακό που ζήτησε βίντεο ρέφερι αλλά δεν δικαιώθηκε
sport24.gr
Share on Google Plus

About ektos-ylhs.blogspot.com/

Με τα μάτια της Τέχνης,της Επιστήμης της Ειρωνίας, του Σαρκασμού αλλά και του Έρωτα και της Αγάπης ,βλέπουμε το σήμερα διαβάσουμε το χθες και ονειρευόμαστε το αύριο...
    Blogger Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΣΚΡΑ 9 / ΚΑΤΕΡΙΝΗ/ Τ.Κ. 60100 / ΤΗΛ: 2351029728, 2351025120

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ