Μαζικός τάφος 800 βρεφών στην αυλή ιδρύματος

Τα αποτελέσματα έρευνας σε εστία για ανύπαντρες μητέρες προκάλεσαν ανατριχίλα και αντιδράσεις στην ιρλανδική κοινή γνώμη.
Όπως αναφέρει το Euronews, oι αρχές εντόπισαν στην πόλη Τουάμ ένα μαζικό τάφο με τα λείψανα πολλών παιδιών, κάποια εκ των οποίων ήταν νεογέννητα ενώ κάποια άλλα έως τριών ετών.
Εκτιμάται ότι έως και 800 μωρά μπορεί να είναι θαμμένα στην πίσω αυλή του ιδρύματος που λειτουργούσε υπό την αιγίδα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και στο οποίο στέλνονταν πολλές ανύπαντρες έγκυες γυναίκες, προκειμένου να γεννήσουν.
«Τα νέα είναι πολύ ενοχλητικά και βεβαίως θα συγκινήσουν τους πάντες. Τα λείψανα προέρχονται από την περίοδο λειτουργίας της εστίας από προγενέστερες χρονικές περιόδους, όπως η περίοδος του λιμού», εξήγησε η υπουργός αρμόδια για θέματα παιδιών και νεολαίας.
Τα λείψανα χρονολογούνται από το 1925 μέχρι το 1961.
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία στις δεκαετίες του 1930, του ’40 και του ’50, η θνησιμότητα των «νόθων» παιδιών ήταν πενταπλάσια σε σύγκριση με των «νόμιμων» τέκνων παντρεμένων. Κατά μέσο όρο, ένα στα τέσσερα παιδιά που γεννιόντουσαν εκτός γάμου πέθαινε
Share on Google Plus

About ektos-ylhs.blogspot.com/

Με τα μάτια της Τέχνης,της Επιστήμης της Ειρωνίας, του Σαρκασμού αλλά και του Έρωτα και της Αγάπης ,βλέπουμε το σήμερα διαβάσουμε το χθες και ονειρευόμαστε το αύριο...
    Blogger Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΣΚΡΑ 9 / ΚΑΤΕΡΙΝΗ/ Τ.Κ. 60100 / ΤΗΛ: 2351029728, 2351025120

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ