Νεκρός ο πράκτορας της KGB που συνδεόταν με τον φάκελο Τραμπ

Πρώην ανώτατο στέλεχος της KGB που, σύμφωνα με πληροφορίες, συνδεόταν με τον πρώην πράκτορα της MI6, ο οποίος συνέταξε την αναφορά με το ερωτικό σκάνδαλο του Ντόναλντ Τραμπ, βρέθηκε νεκρός μέσα στο αυτοκίνητο του στη Μόσχα, κάτω από περίεργες συνθήκες.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας Telegraph, ο Ολεγκ Εροβίνκιν, ο οποίος εργαζόταν στις μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας –αρχικά στην KGB και έπειτα στη διάδοχό της FSB- βρέθηκε νεκρός στις 26 Δεκεμβρίου.
Ο Εροβίνκιν, ήταν στενός συνεργάτης του πρώην αναπληρωτή πρωθυπουργού της Ρωσίας, Ιγκόρ Σεχίν, ο οποίος είναι πλέον επικεφαλής της Rosneft, της κρατικής πετρελαϊκής εταιρίας της χώρας και το όνομά του εμφανίζεται πολλές φορές στον λεγόμενο φάκελο Τραμπ.
Ο βρετανός πρώην πράκτορας της MI6, Κρίστοφερ Στιλ, που παρέδωσε το φάκελο Τραμπ στις μυστικές υπηρεσίες της Αμερικής στις 19 Ιουλίου του 2016, υποστήριζε ότι είχε μία πηγή κοντά στον Σεχίν, που του αποκάλυψε πληροφορίες σχετικά με τη σύνδεση υποστηρικτών του Τραμπ και της Μόσχας.
Ο θάνατος του Εροβίνκιν, ενισχύει την καχυποψία ότι συνδεόταν με τον φάκελο Τραμπ, τον οποίο πάντως ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει διαψεύσει ως εντελώς κατασκευασμένο.
Πάντως, ο κρατικός ειδησεογραφικός σταθμός της Ρωσίας, RIA Novosti, ανέφερε ότι το πτώμα του Εροβίνκιν βρέθηκε μέσα στη μαύρη Lexus του, προσθέτοντας ότι γίνονται έρευνες προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου του. Μερικές μέρες αργότερα ανακοινώθηκε ότι ο θάνατος του πρώην πράκτορα προήλθε από καρδιακή ανακοπή, όμως διάφοροι αναλυτές που ασχολούνται με τα ρωσικά πράγματα ισχυρίζονται ότι ο θάνατος του παραμένει μυστηριώδης και πως το πιθανότερο είναι να έχει σχέση με τη σύνδεσή του με τον βρετανό πράκτορα στον οποίο έδινε πληροφορίες.
topontiki
Share on Google Plus

About ektos-ylhs.blogspot.com/

Με τα μάτια της Τέχνης,της Επιστήμης της Ειρωνίας, του Σαρκασμού αλλά και του Έρωτα και της Αγάπης ,βλέπουμε το σήμερα διαβάσουμε το χθες και ονειρευόμαστε το αύριο...
    Blogger Comment

1 σχόλια:

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΣΚΡΑ 9 / ΚΑΤΕΡΙΝΗ/ Τ.Κ. 60100 / ΤΗΛ: 2351029728, 2351025120

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ