Το Χριστιανοκοινωνικό Κόμμα (CSU) αντέδρασε ψύχραιμα στην υποψηφιότητα Σουλτς

Το Χριστιανοδημοκρατικό (CDU) και το Χριστιανοκοινωνικό Κόμμα (CSU) αντέδρασαν επιδεικτικά ψύχραιμα, στην υποψηφιότητα για την καγκελαρία του πρώην προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, του σοσιαλδημοκράτη Μάρτιν Σουλτς.
«Ο Γκάμπριελ αφήνει πίσω του ένα σωρό ερειπίων και η υποψηφιότητα Σουλτς είναι η τελευταία προσπάθεια συσπείρωσης (ενν. του SPD)» δήλωσε ο γενικός γραμματέας του Χριστιανοκοινωνικού Κόμματος της Βαυαρίας Αντρέας Σόιερ.
Ο επίσης γενικός γραμματέας του Χριστιανιδημοκρατικού Κόμματος Πέτερ Τάουμπερ είπε πως παραμένει ήρεμος, διότι η Χριστιανική Ενωση (CDU/CSU) «διαθέτει τα καλύτερα επιχειρήματα, την καλύτερη πολιτική και τους καλύτερους υποψήφιους». Χαίρεται δε για τον «έντιμο προεκλογικό αγώνα», ο οποίος θα διεξαχθεί.
«Τα ευφυολογήματα δεν βγάζουν αποτελέσματα» είπε ο Αντρέας Σόιερ (CSU), απαντώντας στο ερώτημα εάν ο Σουλτς είναι ένας πιο επικίνδυνος αντίπαλος για την Αγκελα Μέρκελ από τον αντικαγκελάριο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.
Η Χριστιανική Ενωση (CDU/CSU) θα διεξάγει έναν προεκλογικό αγώνα «εναντίον μιας αριστερής ομοσπονδιακής Γερμανίας» και κατά ενός κοκκινο-κοκκινο-πράσινου συνασπισμού. «Ο υποψήφιος Σουλτς ως ένας Ευρωπαίος -τρόπον τινα- νεοεισερχόμενος στην πολιτική της Γερμανίας δεν θα έχει επιτυχία» πρόσθεσε. Οι συζητήσεις που γίνονται αυτόν το καιρό στο SPD δείχνουν μάλλον αμηχανία κατά τον Βαυαρό πολιτικό.
Πηγη: ARD, Deutschlandfunk
Share on Google Plus

About ektos-ylhs.blogspot.com/

Με τα μάτια της Τέχνης,της Επιστήμης της Ειρωνίας, του Σαρκασμού αλλά και του Έρωτα και της Αγάπης ,βλέπουμε το σήμερα διαβάσουμε το χθες και ονειρευόμαστε το αύριο...
    Blogger Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΣΚΡΑ 9 / ΚΑΤΕΡΙΝΗ/ Τ.Κ. 60100 / ΤΗΛ: 2351029728, 2351025120

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ