Οι πρώτες συλλήψεις δημοσιογράφων από τον Τραμπ

Τουλάχιστον τρεις δημοσιογράφοι που κάλυπταν τις διαδηλώσεις κατά του νέου πλανητάρχη - και συνεπακόλουθα τα επεισόδια που προκλήθηκαν-  συνελήθησαν από τις αστυνομικές Αρχές της Ουάσιγκτον και κατηγορούνται για κακούργημα.
Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει ο βρετανικός Guardian ο Evan Engel από το Vocativ, και ο Alex Rubistein από το ρωσικό πρακτορείο RT συνελήφθησαν το πρωί της 20ης Ιανουαρίου. Ενώ και ο δημοσιογράφος Aaron Cantu συνελήφθη ώρες αργότερα τη στιγμή που κάλυπταν τα επεισόδια.  
Οι δημοσιογράφοι είναι μεταξύ των 230 ανθρώπων που έπιασαν οι αστυνομικές Αρχές την μέρα της ορκωμοσίας Τραμπ, ύστερα από επεισόδια που ξέσπασαν στην αμερικανική πρωτεύουσα όταν μεμονωμένα άτομα έβαλαν φωτιά σε αμάξια και έσπασαν τα παράθυρα τοπικής επιχείρησης.
Οι δημοσιογράφοι κατηγορούνται για παραβίαση του νόμου περί διαδηλώσεων, ο οποίος προβλέπει ποινή μέχρι και 180 μέρες φυλάκισης και 1.000 δολάρια πρόστιμο. Ωστόσο, όπως σημειώνει ο Guardian το λεκτικό της μήνυσης αφορά την πρόκληση σωματικής βλάβης ή την πρόκληση ζημιάς άνω των 5.000 δολαρίων, γεγονός που επισύρει ποινή φυλάκισης μέχρι και 10 χρόνια.
Η «Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων» επικοινώνησε με την εκπρόσωπο τύπο της αστυνομίας στην Ουάσιγκτον για το θέμα, η οποία, όμως, αρνήθηκε να σχολιάσει λέγοντας πως για την υπόθεση έχει ασκηθεί μήνυση.
Από την πλευρά των δημοσιογράφων, τόσο η «Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων» όσο και οι τοπικές ενώσεις ζητούν την άμεση απελευθέρωσή τους και την ταυτόχρονη απαλλαγή από τις κατηγορίες, λέγοντας πως οι σύλληψή τους παραβιάζει τα δικαιώματά τους και κατοχυρωμένη συνταγματικά ελευθερία της δημοσιογραφικής έκφρασης
topontiki
Share on Google Plus

About ektos-ylhs.blogspot.com/

Με τα μάτια της Τέχνης,της Επιστήμης της Ειρωνίας, του Σαρκασμού αλλά και του Έρωτα και της Αγάπης ,βλέπουμε το σήμερα διαβάσουμε το χθες και ονειρευόμαστε το αύριο...
    Blogger Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΣΚΡΑ 9 / ΚΑΤΕΡΙΝΗ/ Τ.Κ. 60100 / ΤΗΛ: 2351029728, 2351025120

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ