Εκτροχιασμός τρένου στην Ινδία με πάνω από 30 νεκρούς

Τουλάχιστον 36 άνθρωποι έχουν ανασυρθεί νεκροί, μετά τον εκτροχιασμό τρένου στην νοτιοανατολική Ινδία. περισσότεροι από 100 είναι οι τραυματίες.
Το δυστύχημα συνέβη όταν τα 8 από τα 21 βαγόνια της ταχείας αμαξοστοιχίας που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο από το Τζαγκνταλπούρ στην Μπουμπάνεσβαρ εκτροχιάστηκαν κοντά στον σταθμό Κουνέρου στην περιοχή Βιζιαναγκράμ.
Υπενθυμίζεται ότι στις 20 Νοεμβρίου, 146 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην νότια Ινδία από εκτροχιασμό τρένου, ενώμόλις την Παρασκευή 10 επίσης βαγόνια μιας αμαξοστοιχίας εκτοχιάστηκαν στην πολιτεία Ρατζαστάν, προκαλώντας ευτυχώς μόνο ελαφρούς τραυματισμούς στοςυ επιβαίνοντες.
Το σιδηροδρομικό δίκτυο της Ινδίας αν και είναι ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο, έχει σοβαρές ελλείψεις σε θέματα ασφαλείας, αλλά παραμένει το κύριο μέσο μεταφοράς για τις τεράστιες αποστάσεις σε αυτή την αχανή χώρα.
Σύμφωνα με έκθεση της κυβέρνησης του 2012, περίπου 15.000 άνθρωποι σκοτώνονται κάθε χρόνο σε σιδηροδρομικά δυστυχήματα, μια «σφαγή» όπως την χαρακτηρίζουν οι συντάκτες της έκθεσης.
Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι έχει υποσχεθεί επενδύσεις ύψους 137 δισεκατομμυρίων δολαρίων στα επόμενα πέντε χρόνια για τον εκσυγχρονισμό και την αύξηση του επιπέδου ασφάλειας των σιδηροδρομικών μεταφορών
tvxs.gr
Share on Google Plus

About ektos-ylhs.blogspot.com/

Με τα μάτια της Τέχνης,της Επιστήμης της Ειρωνίας, του Σαρκασμού αλλά και του Έρωτα και της Αγάπης ,βλέπουμε το σήμερα διαβάσουμε το χθες και ονειρευόμαστε το αύριο...
    Blogger Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΣΚΡΑ 9 / ΚΑΤΕΡΙΝΗ/ Τ.Κ. 60100 / ΤΗΛ: 2351029728, 2351025120

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ