Τουρκική πρόκληση σημειώθηκε περίπου στις 10.30 σήμερα το πρωί στην περιοχή των Ιμίων

Τουρκική πρόκληση σημειώθηκε περίπου στις 10.30 σήμερα το πρωί στην περιοχή των Ιμίων, όταν πυραυλάκατος με επιβαίνοντα τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ της γειτονικής χώρας, Χουλουσί Ακάρ, περιέπλευσε τα Ίμια.
Την τουρκική πυραυλάκατο συνόδευαν φουσκωτά ταχύπλοα τύπου «ΣΑΜΠ», με Τούρκους κομάντος, τα οποια επίσης πραγματοποίησαν την ίδια κυκλική κίνηση γύρω από το νησί.
Στην περιοχή έσπευσε άμεσα η ελληνική κανονιοφόρος «Κραταιός».
Έπειτα από τη μετάδοση των σχετικών μηνυμάτων απο την ελληνική προς την τουρκική πλευρά, οι τουρκικές δυνάμεις αποχώρησαν με κατεύθυνση προς την Αλικαρνασσό.
Η τουρκική προκλητικότητα σήμερα συνδέεται άμεσα με την απόφαση του Αρείου Πάγου να μην εκδόσει τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς, γεγονός το οποίο η κυβέρνηση Ερντογαν ερμηνεύει ως πολιτική απόφαση που στρέφεται εναντίον της Άγκυρας.
Σημειώνεται ότι αυτές τις μέρες συμπληρώνονται 21 χρόνια από την κρίση των Ιμίων, όταν και οι δύο χώρες έφτασαν λίγο πριν τη σύγκρουση.
Τι λένε τα τουρκικά ΜΜΕ
Τα τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για ένα επεισόδιο στα περίχωρα των Ιμίων, όπου εμπλέκεται σκάφος στο οποίο μετέβαινε ο Επιτελάρχης της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ.
Σύμφωνα με όσα μεταδίδει ένα από τα τελευταία ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης της Τουρκίας, η ενημερωτική ιστοσελίδα Duvar με βάση πληροφορίες από το Πρακτορείο Doğan, το μεσημέρι της Κυριακής, γύρω στις 12:00, ένα σκάφος του ελληνικού λιμενικού ανέκοψε την πορεία ενός τουρκικού σκάφους στο οποίο επέβαινε ο Επιτελάρχης Χουλουσί Ακάρ. Το τουρκικό σκάφος κατευθυνόταν προς τα Ίμια.
Η Duvar κάνει λόγο για την δημιουργία έντασης που διήρκησε περίπου 30 λεπτά. Στη συνέχεια, το σκάφος που μετέφερε τον Επιτελάρχη Ακάρ επέστρεψε στο Μπόντρουμ.
Η τουρκική ιστοσελίδα υπενθυμίζει ότι το συμβάν έλαβε χώρα στην επέτειο του άδικου χαμού 3 μελών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στα Ίμια. Επίσης, αναφέρεται στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Κάλυμνο εις μνήμην της εν λόγω επετείου.
Η είδηση κάνει τον γύρο όλων των μεγάλων τουρκικών ΜΜΕ
Share on Google Plus

About ektos-ylhs.blogspot.com/

Με τα μάτια της Τέχνης,της Επιστήμης της Ειρωνίας, του Σαρκασμού αλλά και του Έρωτα και της Αγάπης ,βλέπουμε το σήμερα διαβάσουμε το χθες και ονειρευόμαστε το αύριο...
    Blogger Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΣΚΡΑ 9 / ΚΑΤΕΡΙΝΗ/ Τ.Κ. 60100 / ΤΗΛ: 2351029728, 2351025120

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ