Παναιτωλικός - ΠΑΟΚ 0-1

Μπορεί και πάλι να έχασε τις κλασικές ευκαιρίες με τον Σάκχοφ, αλλά ο ΠΑΟΚ κόντρα στον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο έδειξε πως πλέον είναι πιο σοβαρός κοιτάζοντας το αποτέλεσμα που η αλήθεια είναι πως του έλειψε στον πρώτο γύρο. Οι Θεσσαλονικείς πέρασαν από την πόλη της Αιτωλοακαρνανίας επικρατώντας με 1-0 με γκολ του Μυστακίδη και έφτασαν τους 29 βαθμούς, έναν λιγότερο από τον Παναθηναϊκό, έχοντας όμως και ένα ματς λιγότερο.
Το ακόμα καλύτερο είναι πως η ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς μετράει ένα σερί 10 στα 10 σε όλες τις διοργανώσεις πραγματοποιώντας στα περισσότερα ματς και πολύ καλές εμφανίσεις. Όπως καλή ήταν και αυτή στο Αγρίνιο, με τους... ασπρόμαυρους παρότι και πάλι έκαναν τα δικά τους με τις άχαστες ευκαιρίες να συνεχίζουν αυτό το σερί.
Και το έκαναν παρότι έπαιζαν από το 32' με παίκτη λιγότερο λόγω της χαζής αποβολής του Αθανασιάδη που έριξε αγκωνιά στον Χαντάκια. Αυτή ήταν η τέταρτη φετινή νίκη του ΠΑΟΚ επί των... καναρινιών, καθώς τους έχει κερδίσει από δύο φορές σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Όσον αφορά τους Αγρινιώτες δεν μπόρεσαν σε κανένα σημείο να εκμεταλλευτούν το ότι για πάνω από ένα ημίχρονο έπαιζαν με παίκτη περισσότερο και έτσι έμειναν πίσω στον βαθμολογικό πίνακα και η αλήθεια είναι πως θα πρέπει να αρχίσουν να μαζεύουν βαθμούς γιατί μπορεί ακόμα και να κινδυνέψουν.
Μοναδικές ευκαιρίες και αποβολή στο πρώτο
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο ημίχρονο. Ένα πρώτο ημίχρονο που η αλήθεια είναι πως είχε περισσότερες συγκινήσεις από το δεύτερο, παρότι καμία ομάδα δεν σκόραρε. Και δεν σκόραρε γιατί οι φιλοξενούμενοι έχαναν την μία τεράστια ευκαιρία μετά την άλλη. Για την ακρίβεια τις ευκαιρίες τις έχανε όλες ο Σάκχοφ. Ο Ουκρανός μέσος δεν μπόρεσε έξω από την περιοχή και με τον Κυριακίδη εκτός εστίας να πλασάρει σωστά στο 6', δεν μπόρεσε στο 14' μετά την φοβερή απόκρουση του Κυριακίδη στο σουτ του Μπίσεσβαρ να σκοράρει στέλνοντας από τα δύο μέτρα την μπάλα στο δοκάρι των γηπεδούχων και δεν μπόρεσε ούτε στο 41' να σκοράρει μόνος του με κεφαλιά. Στο διάστημα του ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών από τον Σάκχοφ, ο Μπίσεσβαρ στο 16' έκανε τραγικό τελείωμα από κοντά, ενώ στο 32' είχαμε την φάση του ματς. Ο Αθανασιάδης έριξε αγκωνιά στον Χαντάκια πήρε σωστά την κόκκινη και ο ΠΑΟΚ έμεινε με παίκτη λιγότερο.
Σκόραρε, το κράτησε και πάει για ψηλά
Και λέμε η φάση του αγώνα γιατί παρότι έπαιζε με παίκτη λιγότερο ο ΠΑΟΚ μπήκε εξαιρετικά στο δεύτερο μέρος δείχνοντας πως ήθελε όσο τίποτα τη νίκη. Και την πήρε παρότι και το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Σάκχοφ να χάνει μοναδική ευκαιρία. Συγκεκριμένα στο 53' ο Ουκρανός μόνος του με τον Κυριακίδη πλάσαρε πάνω στον τερματοφύλακα του Παναιτωλικού. Παρά όμως τις χαμένες ευκαιρίες και τον λογικό εκνευρισμό που θα είχαν φέρει στην ομάδα του Ίβιτς, τα πάντα άλλαξαν στο 62'. Η... χρυσή αλλαγή του Σέρβου ο Μυστακίδης εκμεταλλεύτηκε την ωραία σέντρα του Λέοβατς και με κεφαλιά έκανε το 0-1 τελειώνοντας το ματς. Ένα γκολ που κράτησαν με χαρακτηριστική άνεση οι φιλοξενούμενοι κατακτώντας και του πολύτιμους τρεις βαθμούς.  
MAN OF THE MATCH: Την στιγμή που οι συμπαίκτες του έχαναν το ένα γκολ μετά τον άλλο, αυτός μπήκε αλλαγή και με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 0-1. Ε δεν χρειάζεται να κάνει κάτι παραπάνω ο Μυστακίδης για να αναδειχθεί πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης.
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Δεν είναι μόνο η ασίστ στο γκολ του Μυστακίδη, αλλά η συνολική παρουσία του Λέοβατς που μας κάνει να τον βάλουμε στην συγκεκριμένη κατηγορία. Ο Κροάτης στάθηκε και με το παραπάνω στο ύψος του τόσο μπροστά, όσο και αμυντικά όπου νίκησε στις περισσότερες μονομαχίες.
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Μπορεί να μην στοίχισε βαθμολογικά στην ομάδα του αλλά σίγουρα αδύναμος κρίκος του αγώνα ήταν ο Αθανασιάδης, καθώς με την χαζή αποβολή που πήρε, άφησε τον ΠΑΟΚ με παίκτη λιγότερο από το 32'.
Η ΓΚΑΦΑ: Η κάθε ευκαιρία του Σάκχοφ ήταν και μια μεγάλη γκάφα. Ειδικά αυτή στο δεύτερο μέρος που μόνος του από τα δύο μέτρα έστειλε την μπάλα πάνω στον Κυριακίδη ήταν απίστευτη...
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ναι μεν η αποβολή του Κλάους ήταν σωστή, αλλά σίγουρα ο Καλογερόπουλος στην συνέχεια κάπου το έχασε και δεν έδωσε κάρτες που θα έπρεπε ειδικά από το 32' μέχρι και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Το μεγάλο λάθος δεν το έκανε, αλλά και αυτό λάθος είναι.
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο ΠΑΟΚ επιτέλους έμαθε να κερδίζει. Το δείχνει στα τελευταία ματς. Οι Θεσσαλονικείς που από την αρχή της χρονιάς έκαναν καρδιακούς τους φιλάθλους τους, τώρα ξέρουν να παίρνουν τη νίκη ακόμα και αν πάλι χάνουν την μία ευκαιρία μετά την άλλη. Αυτό έκαναν και στο Αγρίνιο και το σερί συνεχίζεται...
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Κούσας, Χαντάκιας, Ροντρίγκες (64’ Ρότσα), Μύγας (40’ Κουτρουμάνος), Ρότσα, Μάκος, Πάουλο, Κλέσιο, Μουνιός (77' Ντιέγκο Λόπες), Μαρκόφσκι.
ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ιβιτς): Γλύκος, Βαρέλα, Κρέσπο, Μάτος, Λέοβατς, Σάκχοφ, Τσίμιροτ, Πέλκας (75' Κάνιας), Μπίσεσβαρ (63’ Μαλεζάς), Κάμπος (40’ Μυστακίδης), Κλάους.
gazzetta.gr

Share on Google Plus

About ektos-ylhs.blogspot.com/

Με τα μάτια της Τέχνης,της Επιστήμης της Ειρωνίας, του Σαρκασμού αλλά και του Έρωτα και της Αγάπης ,βλέπουμε το σήμερα διαβάσουμε το χθες και ονειρευόμαστε το αύριο...
    Blogger Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΣΚΡΑ 9 / ΚΑΤΕΡΙΝΗ/ Τ.Κ. 60100 / ΤΗΛ: 2351029728, 2351025120

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ