Τσοκανάρας Θεοχάρης Ζωγράφος.Γιατί η τέχνη είναι ζωή

Το εκτός ύλης επισκέφτηκε το πνευματικό κέντρο της Εκάβης όπου και είχα την τύχη να μιλήσω και να ανταλλάξω απόψεις με δύο ζωγράφους της περιοχής μας .Ο πενηντάρης κύριος Τσοκανάρας Θεοχάρης κάτοικος Λιτόχωρου μας έδειξε τους πίνακες του, πίνακες που η θεματολογία τους εκφράζεται μέσα από σώματα, πρόσωπα, κίνηση, δυναμισμό και ένταση.

Αν και επηρεασμένος από δασκάλους που του εμφυσήσανε τον σουρεαλισμό βρήκε τις δικές του διόδους στην τέχνη μέσα από τον ρεαλισμό των προσώπων. Ο κύριος Τσοκανάρας συμμετείχε σε πολλές εκθέσεις με τα έργα του, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να αυξήσει τις εμπειρίες στο χώρο.
Με την τέχνη της ζωγραφικής έρχεται σε επαφή από πολύ μικρός, ενώ από την ηλικία των 12 ετών άρχισε να παρακολουθεί μαθήματα ζωγραφικής.
 Έμπορος χρωμάτων στο επάγγελμα κάτι που τον βοήθησε ιδιαίτερα σε νέες τεχνοτροπίες χρωμάτων.

Πέρα από την ζωγραφική έχει ασχοληθεί με τη γλυπτική, μια και όπως τονίζει η τέχνη και το συναίσθημα δεν έχει σύνορα, η τέχνη προδιαθέτει ελεύθερο πνεύμα, η τέχνη είναι ζωή.
Share on Google Plus

About ektos-ylhs.blogspot.com/

Με τα μάτια της Τέχνης,της Επιστήμης της Ειρωνίας, του Σαρκασμού αλλά και του Έρωτα και της Αγάπης ,βλέπουμε το σήμερα διαβάσουμε το χθες και ονειρευόμαστε το αύριο...
    Blogger Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΣΚΡΑ 9 / ΚΑΤΕΡΙΝΗ/ Τ.Κ. 60100 / ΤΗΛ: 2351029728, 2351025120

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ