Debbie Harry (blondie). Η σερβιτόρα από το Κάνσας, που έγινε μούσα του Άντι Γουόρχολ..

Η debbie Harry , τραγουδίστρια των blondie , αναδείχτηκε σε ένα από τα πιο λατρεμένα είδωλα της pop στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και στις αρχές της δεκαετίας του 1980. Χαρακτηριστικά της η τέλεια εμφάνιση αλλά κυρίως η κρυστάλλινη φωνή.
Η Μαντόνα αναφέρει ότι η Ντέμπη ήταν η συμαντικότερη επιρροή της.
Ντέμπορα Χάρι γεννήθηκε  1η Ιουλίου 1945 στο Μαϊάμι της Φλόριντα.
Στη δεκαετία του 1960, εργάστηκε ως Playboy ενώ
 Δημιούργησαν τους Blondie το 1974  με τον Chris Stein.
Το sex appeal της, με αφορμή την αμερικάνικη πανκ-ροκ στα μέσα της δεκαετίας του 1970, σημάδεψε την παγκόσμια μουσική σκηνή και εκατομμύρια έφηβους που τη φαντασιώνονταν και έφηβες που ήθελαν της μοιάσουν.
Η Ντέμπορα Χάρι, που το 2002 στα 57 της ανακηρύχθηκε η 18η πιο σέξι καλλιτέχνιδα όλων των εποχών από το VH1's 100 Sexiest Artists, ήταν συγκολονιστικά όμορφη όταν κοντά στα 30 της έγινε διάσημη και, σήμερα παρά τα 69 της χρόνια, παραμένει ωραία καθώς τόσο τα χαρακτηριστικά όσο οι υπέροχες γωνίες του προσώπου της βρίσκονται ακόμα στη θέση τους. Απλά έχουν ωριμάσει.
η Χάρι  εξακολουθεί να δουλεύει με τους Blondie, των οποίων το τελευταίο επετειακό άλμπουμ για τα 40 χρόνια του γκρουπ Blondie 4(0) Ever κυκλοφόρησε τον περασμένο Μάιο.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Το να μπορείς να τα συμπεριλάβεις όλα μέσα σε τρία λεπτά, αυτή είναι η ουσία της pop  τραγουδοποιίας,λόγια που χαρακτήρισαν την debbie όταν έγιναν πράξη.
Δεν φοβήθηκε να συμπεριλάβει Funk στοιχεία στο ιδιαίτερο pop rock που ξεχώριζε τους BLONDIE όπως έγινε και με το Heart of glass .
Το σίγουρο είναι ότι αν θα έπρεπε να την εντάξουμε σε ένα μουσικό καλούπι αυτό είναι το new wave.
                  Οι ρίζες του new wave χρονικά είναι στα τέλη  της δεκαετίας του 1970 αλλά κυρίως  μπορούν  να βρεθούν στο CBGB ένα μικρό μπαρ που αναδείχτηκε σε κομβικό σημείο και βρίσκεται στη Νέα Υόρκη.
           Τακτικοί θαμώνες του CBGB οι blondie oι talking heads κ.α. δημιουργούσαν έναν ήχο σχεδόν punk αλλά με στυλ pop, ο οποίος επρόκειτο να κατακτήσει τον κόσμο


Share on Google Plus

About ektos-ylhs.blogspot.com/

Με τα μάτια της Τέχνης,της Επιστήμης της Ειρωνίας, του Σαρκασμού αλλά και του Έρωτα και της Αγάπης ,βλέπουμε το σήμερα διαβάσουμε το χθες και ονειρευόμαστε το αύριο...
    Blogger Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΣΚΡΑ 9 / ΚΑΤΕΡΙΝΗ/ Τ.Κ. 60100 / ΤΗΛ: 2351029728, 2351025120

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ