greek animation στην Γαλλία

Για το ελληνικό κινούμενο σχέδιο, ή το greek animation, το οποίο τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται ραγδαία, μίλησαν οι υπεύθυνοι του χώρου σε εκδήλωση στο Γαλλικό Ινστιτούτο.
Η Γαλλία διεξάγει το μεγαλύτερο φεστιβάλ κινουμένων σχεδίων στον κόσμο στην πόλη της Ανεσί (Annecy) και φέτος η Ελλάδα, για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού animation, θα λειτουργήσει ελληνικό περίπτερο με τίτλο "Greek Animation Rocks" (12-17 Ιουνίου 2017). Η χώρα μας θα εκπροσωπηθεί από πλειάδα έργων ταλαντούχων δημιουργών, ανάμεσα στα οποία, δύο ολοκληρωμένες ταινίες στο διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ («ΑΙΝΙΓΜΑ» των Α. Ντούσια και Α. Φατούρου και «ΕΘΝΟΦΟΒΙΑ» του Γ. Ζιόγκα). Επίσης θα παρουσιαστούν και δεκαεπτά σχέδια παραγωγής ή ολοκληρωμένες ταινίες Ελλήνων και Κυπρίων δημιουργών προς αναζήτηση διεθνών συμπαραγωγών.
Τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία ανέλαβε η ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ σε συνεργασία με την ΑΣΙΦΑ Κύπρου, ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που έχει ως στόχο την προώθηση του ελληνικού κινούμενου σχεδίου και της καλλιτεχνικής και εμπορικής δράσης των δημιουργών του, ενώ συμπαραστάτες στη συμμετοχή της Ελλάδας στο φεστιβάλ είναι η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, η ΕΡΤ, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας. Χορηγός επικοινωνίας το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Share on Google Plus

About ektos-ylhs.blogspot.com/

Με τα μάτια της Τέχνης,της Επιστήμης της Ειρωνίας, του Σαρκασμού αλλά και του Έρωτα και της Αγάπης ,βλέπουμε το σήμερα διαβάσουμε το χθες και ονειρευόμαστε το αύριο...
    Blogger Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΣΚΡΑ 9 / ΚΑΤΕΡΙΝΗ/ Τ.Κ. 60100 / ΤΗΛ: 2351029728, 2351025120

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ