Πρέπει να πλένουμε το κρέας πριν το μαγειρέψουμε;

Πριν αρχίσουμε να μαγειρεύουμε κρέας ή πουλερικά, οι περισσότεροι από εμάς συνηθίζουμε να τα πλένουμε, καθώς σκεφτόμαστε ότι κατ’ αυτό τον τρόπο τα καθαρίζουμε και απομακρύνουμε διάφορα βακτήρια και άλλους μικροοργανισμούς που βρίσκονται στην επιφάνειά τους.
 
Ωστόσο, διάφορες έρευνες έχουν δείξει ότι πλένοντας απλά το κρέας δεν έχουμε ιδιαίτερο όφελος όσον αφορά την μικροβιολογική του εικόνα. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι όχι μόνο δεν παρασύρονται τα μικρόβια από το νερό, αλλά περιοχές του κρέατος που πριν δεν είχαν μικρόβια, μετά το πλύσιμο έχουν. 
 
Δεν πρέπει, όμως, να μας ανησυχούν τα μικρόβια στην επιφάνεια του κρέατος διότι θα καταστραφούν με το ψήσιμο (εφόσον η θερμοκρασία στο κέντρο του μαγειρευμένου κρέατος ξεπεράσει τους 74°C για μισό λεπτό). 
 
Έτσι, ο μόνος λόγος για να πλένουμε το κρέας είναι για να το απαλλάξουμε από τυχόν ξένα σώματα όπως μικροσκοπικά κοκαλάκια, τρίχες ή πτέρωμα και όταν αποφασίσουμε να πλύνουμε ένα κομμάτι κρέας δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μπορούμε να το κάνουμε μόνο με παγωμένο νερό.
 
Αυτό που στην πραγματικότητα πρέπει να μας ανησυχεί, είναι η επιμόλυνση. Όταν έχουμε να κάνουμε με κρέας, πρέπει να είμαστε πολύ σχολαστικοί με την καθαριότητα των σκευών, των πάγκων εργασίας στην κουζίνα και κυρίως των χεριών μας, έτσι ώστε να μη μεταφερθούν οι μικροοργανισμοί από την ωμή επιφάνεια του κρέατος σε κάποιο άλλο σημείο.
 
(πληροφορίες: meatexpert.blogspot.com)
Share on Google Plus

About ektos-ylhs.blogspot.com/

Με τα μάτια της Τέχνης,της Επιστήμης της Ειρωνίας, του Σαρκασμού αλλά και του Έρωτα και της Αγάπης ,βλέπουμε το σήμερα διαβάσουμε το χθες και ονειρευόμαστε το αύριο...
    Blogger Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΣΚΡΑ 9 / ΚΑΤΕΡΙΝΗ/ Τ.Κ. 60100 / ΤΗΛ: 2351029728, 2351025120

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ