Μέσω play off ο πρωταθλητής από τη σεζόν 2017/2018

Είναι, πλέον, οριστικό. Από την επόμενη σεζόν, 2017/2018, ο πρωταθλητής της Super League θα αναδεικνύεται μέσα από τη διαδικασία των play off. 
Στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της Super League αποφασίστηκε να αλλάξει το καθεστώς με την ανάδειξη του πρωταθλητή, από την επόμενη κιόλας περιόδο. Στο εξής και η πρώτη ομάδα της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος θα συμμετέχει στα play off, όπου οι ομάδες που θα συμμετέχουν θα είναι, πλέον, έξι και όχι 4 που αγωνίζονται τώρα.
Μέσα από το μίνι πρωτάθλημα των 6 ομάδων θα βγαίνει ο πρωταθλητής, με παράλληλη «μεταφορά» της βαθμολογίας στη διάρκεια της κανονικής περιόδου.
Η απόφαση για την αναδιάρθρωση δεν πάρθηκε ομόφωνα, καθώς υπήρξαν ομάδες που διαφωνούσαν. Υπέρ ψήφισαν 13 ΠΑΕ και αρνητικά τρεις, οι ΑΕΛ, Λεβαδειακός και Παναιτωλικός, ενώ «λευκή» ήταν η ψήφος της ΕΠΟ. Για τη μείωση των ομάδων από 16 σε 14 απαιτούνταν τα 3/4 των ψήφων, δηλαδή, 12 από τις 16 ΠΑΕ. Η πλειοψηφία εκεί πέρασε… οριακά.
Αλλαγές θα γίνουν και στον τρόπο που θα υποβιβάζονται οι ομάδες. Στο εξής οι δύο τελευταίες ομάδες της κατάταξης θα υποβιβάζονται απευθείας στην αμέσως μικρότερη κατηγορία, ενώ η 13η και η 14η θα δίνουν μπαράζ υποβιβασμού/ανόδου με τον δεύτερο και τον τρίτο σύλλογο της Football League. Ο πρωταθλητής της δεύτερης κατηγορίας θα προάγεται απευθείας στη Super League.
Όλα αυτά, σε ότι αφορά την... ουρά θα ισχύσουν μόνο για την επόμενη περίοδο, καθώς από τη σεζόν 2018/2019 οι ομάδες που θα αγωνίζονται στην κορυφαία επαγγελματική κατηγορία θα είναι κατά δύο λιγότερες, δηλαδή, 14 και όχι 16. 
Αναβλήθηκε η συζήτηση για την ανακατανομή των εσόδων των ΠΑΕ και τα τηλεοπτικά, με τον ιδιοκτήτη της Ξάνθης, Χρήσ Πανόπουλο να αντιδρά έντονα. Ο τελευταίος χαρακτήρισε «μπάχαλο» τη διαδικασία, λίγο μετά την ολοκλήρωσή της.
Στη διάρκεια της συνεδρίασης η ΠΑΕ Ολυμπιακός ζήτησε να ερευνηθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς όλων των ΠΑΕ προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων.
Share on Google Plus

About ektos-ylhs.blogspot.com/

Με τα μάτια της Τέχνης,της Επιστήμης της Ειρωνίας, του Σαρκασμού αλλά και του Έρωτα και της Αγάπης ,βλέπουμε το σήμερα διαβάσουμε το χθες και ονειρευόμαστε το αύριο...
    Blogger Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΣΚΡΑ 9 / ΚΑΤΕΡΙΝΗ/ Τ.Κ. 60100 / ΤΗΛ: 2351029728, 2351025120

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ