Αλυσοδέθηκαν γυμνοί στην πύλη του Άουσβιτς – Διώκονται για βεβήλωση από τις πολωνικές αρχές

Οι πολωνικές δικαστικές αρχές ανακοίνωσαν ότι άσκησαν διώξεις εναντίον έντεκα ατόμων που την Παρασκευή έσφαξαν με ένα μαχαίρι ένα πρόβατο και έπειτα απογυμνώθηκαν και αλυσοδέθηκαν μπροστά από την πύλη του στρατοπέδου εξόντωσης Άουσβιτς- Μπίρκεναου.
 
Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ η ομάδα των έντεκα ατόμων κινηματογράφησε την ενέργεια τους αυτή, χρησιμοποιώντας ένα τηλεκατευθυνόμενο drone.
 
Οι επτά άνδρες και τέσσερις γυναίκες, ηλικιών από 20 έως 27 ετών, κρέμασαν επίσης ένα λευκό πανό όπου με κόκκινα γράμματα αναγραφόταν η λέξη «αγάπη» στην είσοδο της πύλης, κάτω από την διαβόητη επιγραφή «Arbeit macht frei» (Η δουλειά απελευθερώνει).
 
Οι φρουροί του μουσείου επενέβησαν και τα άτομα συνελήφθησαν. Αρκετοί εξ αυτών αφέθησαν ελεύθεροι χθες αφού τους ασκήθηκαν διώξεις για «βεβήλωση», όπως τόνισε ο Μάριους Σλόμκα, εισαγγελέας στην πόλη Οσβιέτσιμ, σύμφωνα με το πολωνικό πρακτορείο ειδήσεων PAP.
 
Ο άνδρας που έσφαξε το πρόβατο επίσης κατηγορείται για βάναυση μεταχείριση ζώου και βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης έως και δύο έτη, όπως ανέφερε ο Σλόμκα.
 
Η ομάδα αποτελείτο από έξι Πολωνούς, τέσσερις Λευκορώσους και έναν Γερμανό. Στις εισαγγελικές αρχές χαρακτήρισαν την ενέργεια τους ως ένα «μανιφέστο για ειρήνη στον κόσμο»
 
«Δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο ότι πρόκειται για μια οργανωμένη ομάδα, ούτε ότι έχουν κάποια συγκεκριμένη πολιτική προσχώρηση», συμπλήρωσε ο Σλόμκα. Οι αρχές του μουσείου δήλωσαν «σοκαρισμένοι και προσβεβλημένοι» από την ενέργεια των νεαρών, ενώ ο Μισέλ Σούντριχ, αρχιραβίνος της Πολωνίας καταδίκασε την «βέβηλη» ενέργεια αυτή.
 
Μέχρι την απελευθέρωση του στρατοπέδου από τους στρατιώτες του Κόκκινου Στρατού τον Ιανουάριο του 1945, οι Γερμανοί ναζί δολοφόνησαν από το 1940 σχεδόν 1,1 εκατομμύριο ανθρώπους στο Άουσβιτς, κυρίως Εβραίους αλλά και περίπου 80.000 μη εβραίους Πολωνούς, 25.000 Ρομά, 20.000 σοβιετικούς αιχμάλωτους πολέμου και ανθρώπους άλλων εθνικοτήτων
topontiki
Share on Google Plus

About ektos-ylhs.blogspot.com/

Με τα μάτια της Τέχνης,της Επιστήμης της Ειρωνίας, του Σαρκασμού αλλά και του Έρωτα και της Αγάπης ,βλέπουμε το σήμερα διαβάσουμε το χθες και ονειρευόμαστε το αύριο...
    Blogger Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΣΚΡΑ 9 / ΚΑΤΕΡΙΝΗ/ Τ.Κ. 60100 / ΤΗΛ: 2351029728, 2351025120

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ