Καστελλίνα: Ο Αλ.Τσίπρας πρώτος χτύπησε την μπουνιά στο τραπέζι

«Η Ευρώπη θα σωθεί μόνον αν ξαναβρεί τη Δημοκρατία», δηλώνει η Λουτσιάνα Καστελλίνα, συγγραφέας και ιστορικό στέλεχος της ιταλικής αριστεράς, στην εφημερίδα La Repubblica. Την επομένη της Διάσκεψης της Ρώμης, η Καστελλίνα, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη δράση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα υπογραμμίζει: «Πρέπει να ευχαριστήσουμε τον Αλέξη Τσίπρα διότι ήταν ο πρώτος πρωθυπουργός ο οποίος χτύπησε την μπουνιά στο τραπέζι και είπε ότι η κατάσταση έπρεπε να αλλάξει. Στη συνέχεια, τον άφησαν εντελώς μόνο. Όταν ήρθε στην Ιταλία, ο Ματτέο Ρέντσι του δώρισε μια γραβάτα, αλλά μετά δεν έκανε τίποτ' άλλο».
Η Λουτσιάνα Καστελλίνα, πρώην βουλευτίνα και ευρωβουλευτίνα, από τους ιδρυτές της εφημερίδας Il Manifesto, πήρε μέρος στην πορεία με σύνθημα «Η δική μας Ευρώπη», στο κέντρο της Αιώνιας Πόλης. «Δεν είμαστε κατά της Ευρώπης, αλλά κατά αυτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των κυβερνήσεων και όχι των πολιτών», εξηγεί στην La Repubblica.
 
Παράλληλα, η Ιταλίδα συγγραφέας και δημοσιογράφος τονίζει: «Έχουμε μια ιδιαίτερα κριτική προσέγγιση, διότι θεωρούμε ότι η Ευρώπη, αν θέλει να σωθεί, πρέπει να προχωρήσει σε βαθιά αλλαγή». Στέλνει, τέλος, και ένα μήνυμα αισιοδοξίας το οποίο είναι, συγχρόνως, και μια έκκληση: «πρέπει να καταλάβουμε ότι η Ευρώπη είναι η μόνη ελπίδα να ξαναδημιουργηθεί ένας δημοκρατικός έλεγχος επί των αποφάσεων που λαμβάνουν οι κολοσσοί οι οποίοι δρουν στη διεθνή αγορά».

topontiki
Share on Google Plus

About ektos-ylhs.blogspot.com/

Με τα μάτια της Τέχνης,της Επιστήμης της Ειρωνίας, του Σαρκασμού αλλά και του Έρωτα και της Αγάπης ,βλέπουμε το σήμερα διαβάσουμε το χθες και ονειρευόμαστε το αύριο...
    Blogger Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΣΚΡΑ 9 / ΚΑΤΕΡΙΝΗ/ Τ.Κ. 60100 / ΤΗΛ: 2351029728, 2351025120

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ