Αθώωσαν βιαστή επειδή «δεν το ευχαριστήθηκε»

Σε μια εξαιρετικά ιδιάζουσα και παράδοξη απόφαση ήρθε το δικαστήριο σε μια πόλη του Μεξικό όταν αθώωσαν έναν νεαρό κατηγορούμενο για βιασμό επειδή «δεν ευχαριστήθηκε την πράξη του».
Ο 21χρονος Diego Cruz μαζί με άλλα τρία άτομα απήγαγαν και βίασαν μια συμμαθήτρια τους τον Ιανουάριο του 2015. Οι τέσσερις κατηγορούμενοι είναι μέλη διάσημων οικογενειών της πόλης και ο κατηγορούμενος είχε διαφύγει στην Ισπανία μόλις ξέσπασε το σκάνδαλο.
Οι αρχές της Ισπανίας τον εξέδωσαν πίσω αλλά τελικά αθωώθηκε από το δικαστήριο της πόλης του. Η απόφαση αναφέρει πως «αν και ο κατηγορούμενος έπιασε το στήθος της κοπέλας και την κακοποίησε με τα χέρια του, δεν το έκανε για κάποια σαρκική ανάγκη ή ευχαρίστηση και ως εκ τούτου δεν είναι ένοχος για βιασμό. Σκοπός του ήταν απλά να εξευτελίσει το θύμα».
Η απόφαση, σύμφωνα με το Guardian, έχει προκαλέσει εντονότατες αντιδράσεις στην τοπική κοινή γνώμη ενώ έχει ενισχύσει την πεποίθηση πως «οι έχοντες» είναι υπεράνω του νόμου στο Μεξικό.
Share on Google Plus

About ektos-ylhs.blogspot.com/

Με τα μάτια της Τέχνης,της Επιστήμης της Ειρωνίας, του Σαρκασμού αλλά και του Έρωτα και της Αγάπης ,βλέπουμε το σήμερα διαβάσουμε το χθες και ονειρευόμαστε το αύριο...
    Blogger Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΣΚΡΑ 9 / ΚΑΤΕΡΙΝΗ/ Τ.Κ. 60100 / ΤΗΛ: 2351029728, 2351025120

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ