Αναβαθμίζεται και επεκτείνεται το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος

Αναβαθμίζεται η δομή του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος με σκοπό την κάλυψη των  πρωτογενών αναγκών επιβίωσης ακόμη περισσότερων άπορων οικογενειών της Πιερίας.
Οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος είναι κυρίως άνθρωποι οι οποίοι πριν την κρίση δεν αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα, έμειναν όμως άνεργοι ή το εισόδημά τους μειώθηκε δραματικά τα τελευταία χρόνια. Ο αριθμός των οικογενειών που εξυπηρετούνται αυξάνει καθημερινά και ραγδαία.
Με δεδομένες τις παραπάνω δυσμενείς συνθήκες, η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος προχωρεί οργανωμένα και συντεταγμένα στην υλοποίηση μιας επιπλέον κοινωνικής και φιλανθρωπικής δράσης ιδρύοντας Ενοριακά Παραρτήματα του Κοινωνικού Παντοπωλείου.
Στόχος  η προστασία και η ενίσχυση σε κάθε Ενορία  όλων των οικογενειών που έχουν ανάγκη και αδυνατούν να εξασφαλίσουν τα στοιχειώδη είδη διατροφής σε πιο τακτική βάση. Μέσα από τη νέα πρωτοβουλία της Τοπικής Εκκλησίας θα προσφέρεται η δυνατότητα στήριξης και βοήθειας σε οικονομικά αδύνατες οικογένειες στον τόπο διαμονής τους.
Μεγάλοι αρωγοί και συμπαραστάτες του Κοινωνικού Παντοπωλείου είναι ο Δήμος Κατερίνης, η Ιερά Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους, επιχειρηματίες και μεμονωμένοι πολίτες της Πιερίας και του εξωτερικού.
Να σημειωθεί ότι η κεντρική αποθήκη του Κοινωνικού Παντοπωλείου λειτουργεί σε χώρο που παραχωρεί ο Δήμος Κατερίνης στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Κατερίνης, ενώ την οργάνωση και διαχείριση της αποθήκης συνδράμουν οι καθηγητές και φοιτητές του Τμήματος Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού του Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας.
Τη Δευτέρα 27 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Μητρόπολη ευρεία σύσκεψη υπό την προεδρία του Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτου κ. Γεωργίου. Συμμετείχαν οι υπεύθυνοι κληρικοί και οι εθελοντές του Κοινωνικού Παντοπωλείου.
Κατά τη συνάντηση, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την εθελοντική και θυσιαστική συμμετοχή όλων. Ευχαρίστησε, συγκεκριμένα τους εθελοντές για τη μέχρι σήμερα διακονία τους και τους κάλεσε να τη συνεχίσουν είτε στα ενοριακά παραρτήματα του Κοινωνικού Παντοπωλείου είτε και σε άλλες φιλανθρωπικές δομές. Επίσης, ανακοίνωσε τις διαρθρωτικές αλλαγές με σκοπό την αναβάθμιση και επέκταση των δράσεων του Κοινωνικού Παντοπωλείου, μέρος των οποίων είναι η διασύνδεσή του με την ενοριακή ζωή και τις λοιπές φιλανθρωπικές δομές, κυρίως τα καθημερινά συσσίτια.
Κατά τη συνάντηση, ο Σεβασμιώτατος όρισε ως υπεύθυνους του Κοινωνικού Παντοπωλείου τους Ιερείς π. Γεώργιο Κιτσούλη και π. Σταύρο Κοσέογλου.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το Γραφείο του Κοινωνικού Παντοπωλείου στο τηλέφωνο 23510 45090 κατά τις ημέρες Δευτέρα, Τρίτη και Παρασκευή, ώρες 10πμ-12.30μμ ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@imkitrous.gr
Share on Google Plus

About ektos-ylhs.blogspot.com/

Με τα μάτια της Τέχνης,της Επιστήμης της Ειρωνίας, του Σαρκασμού αλλά και του Έρωτα και της Αγάπης ,βλέπουμε το σήμερα διαβάσουμε το χθες και ονειρευόμαστε το αύριο...
    Blogger Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΣΚΡΑ 9 / ΚΑΤΕΡΙΝΗ/ Τ.Κ. 60100 / ΤΗΛ: 2351029728, 2351025120

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ