17 Μαρτίου 2008 - Ιερά Σύνοδος: "Πορνεία" κάθε ερωτική σχέση εκτός γάμου

Με το "Σύμφωνο Ελεύθερης Συμβίωσης" που προωθείται με νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης ασχολήθηκαν σήμερα οι Συνοδικοί Ιεράρχες υπό την προεδρία του Aρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου.
Όπως ανακοινώθηκε από τον εκπρόσωπο τύπου, Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο "η Εκκλησία δέχεται και ευλογεί την παραδεδομένη τέλεση του Γάμου κατά το Ορθόδοξο Τυπικό, ενώ θεωρεί πορνεία κάθε άλλη «συζυγική» σχέση εκτός αυτού".
Οι Ιεράρχες κάλεσαν ''το ιερό πλήρωμα των πιστών τέκνων να βεβαιωθούν ότι η Εκκλησία υπερασπιζομένη ανέκαθεν τα της ιερότητος του ιερού μυστηρίου του Γάμου είναι παντελώς αδύνατο να συγκατατεθεί στο διαμορφούμενο Νομοσχέδιο «Σύμφωνο Ελεύθερης Συμβίωσης», η εφαρμογή του οποίου υποθάλπει και νομιμοποιεί βαρύτατα ηθικά αμαρτήματα και το οποίο σε περίπτωση εφαρμογής θα αποτελέσει καταστροφική βόμβα στα θεμέλια της χριστιανικής οικογένειας και όλης της ελληνικής κοινωνίας. Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, εκφράζει την ελπίδα και την ευχή να μην καταστεί Νόμος του Κράτους το εν λόγω νομοσχέδιο".
Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ τόνισε ότι η θέση της Ιεραρχίας είναι αντιδραστική, σκοταδιστική που πρέπει να καταδικαστεί και από τους θρησκευόμενους.
ΑΠΕ ΜΠΕ
Share on Google Plus

About ektos-ylhs.blogspot.com/

Με τα μάτια της Τέχνης,της Επιστήμης της Ειρωνίας, του Σαρκασμού αλλά και του Έρωτα και της Αγάπης ,βλέπουμε το σήμερα διαβάσουμε το χθες και ονειρευόμαστε το αύριο...
    Blogger Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΣΚΡΑ 9 / ΚΑΤΕΡΙΝΗ/ Τ.Κ. 60100 / ΤΗΛ: 2351029728, 2351025120

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ