Ο Βασιλιάς Ζει. Elvis Presley ο βασιλιάς του rock n roll (video)

Η απίστευτη ιστορία της ζωής του.
Αρχισε όταν ο Elvis Presley Ααρών γεννήθηκε σε ένα σπίτι δύο δωματίων στο Tupelo, του Μισισίπι, στις 8 Ιανουαρίου, 1935. Ο δίδυμος αδερφός του, Τζέσι Garon, ήταν θνησιγενής, αφήνοντας τον Elvis να μεγαλώσει ως μοναχοπαίδι. Ο ίδιος και οι γονείς του μετακόμισαν στο Μέμφις του Τενεσί, το 1948.Αποφοίτησε από το γυμνάσιο το 1953.

Μουσικές επιρροές του Elvis » ήταν η ποπ μουσική της χώρας του, η μουσική που άκουσε στην εκκλησία, (ενώ στα ολονύχτια ευαγγέλια τραγουδά ο ίδιος συχνά), και το μαύρο R & B που ακούγεται στην ιστορική Beale Street.


Το 1954, ο Elvis ξεκίνησε την καριέρα του με τη θρυλική Sun Records στο Μέμφις.Μέχρι το 1956, ήταν μια διεθνή καλλιτεχνική προσωπικότητα. Με έναν ήχο και το στυλ που συνδυάζονται μοναδικά ποικίλες μουσικές επιρροές αμφισβήτησε τα κοινωνικά και φυλετικά εμπόδια του χρόνου.
Έτσι δημιουργείται μια εντελώς νέα εποχή στην αμερικανική μουσική
Ο Elvis Presley πρωταγωνίστησε σε 33 ταινίες, ενώ έγραψε ιστορία με τις τηλεοπτικές εμφανίσεις και τα αφιερώματα του. Σε παγκόσμιο επίπεδο, έχει πουλήσει πάνω από ένα δισεκατομμύριο τραγούδια, περισσότερα από κάθε άλλο καλλιτέχνη. Ανάμεσα στις πολλές του επιτυχίες ήταν 14 υποψηφιότητες για Grammy (3 νίκες) το βραβείο Lifetime Achievement βραβείο Grammy που έλαβε σε ηλικία 36 ετών, και του να ονομαστεί ένας από τους δέκα Εξαιρετικούς Νέους Ανδρες του Έθνους για το 1970 από τις Ηνωμένες Πολιτείες.


Το ταλέντο του,η καλή εμφάνιση, ο αισθησιασμός, το χάρισμα, και το καλό χιούμορ τον έκαναν αγαπητό σε εκατομμύρια ανθρώπους. Θεωρείται ως μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του εικοστού αιώνα στο χώρο του πολιτισμού. Ο Elvis πέθανε στο σπίτι του στο Μέμφις, στις 16 Αυγούστου, 1977. Ήταν 42


Share on Google Plus

About ektos-ylhs.blogspot.com/

Με τα μάτια της Τέχνης,της Επιστήμης της Ειρωνίας, του Σαρκασμού αλλά και του Έρωτα και της Αγάπης ,βλέπουμε το σήμερα διαβάσουμε το χθες και ονειρευόμαστε το αύριο...
    Blogger Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΣΚΡΑ 9 / ΚΑΤΕΡΙΝΗ/ Τ.Κ. 60100 / ΤΗΛ: 2351029728, 2351025120

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ