ΛΑΕ: «Τρομάζει» η απάντηση Σκουρλέτη για προστασία ευάλωτων ομάδων από κρύο

Σύμφωνα με την ΛΑΕ, η απάντηση που έδωσε στα μέλη αντιπροσωπείας της ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη «πάση θυσία» να συνεχίσει την υλοποίηση των «δολοφονικών» μνημονιακών πολιτικών και την αντιπροσφυγική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας που εμποδίζει την μεταφορά των προσφύγων στην ενδοχώρα και την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους.
Επιπλέον, επιβεβαιώνει ότι «πάση θυσία» η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα συνεχίσει πιστά την εφαρμογή των εξοντωτικών για την πλειονότητα του λαού μνημονιακών μέτρων, ανεξαρτήτως του «φόρου αίματος», των θανάτων, των κρυοπαγημάτων, της απάνθρωπης και βασανιστικής διαβίωσης χιλιάδων συμπολιτών μας. Συγκεκριμένα, ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε προς τα στελέχη της Λαϊκής Ενότητας ότι τα αιτήματα της ΛΑ.Ε. ανατρέπουν την κυβερνητική πολιτική βάσει του 3ου μνημονίου, άρα δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά.
Για την προστασία από το κρύο των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού της χώρας η ΛΑ.Ε. έθεσε τα παρακάτω αιτήματα:
Μεταφορά και πλήρη σίτιση των αστέγων και των προσφύγων σε θερμαινόμενους κλειστούς χώρους, με τις κατάλληλες υποδομές, για όλο τον χειμώνα.
Δραστική μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και στο φυσικό αέριο για όλα τα λαϊκά νοικοκυριά,
Επαναφορά του ΦΠΑ για το πετρέλαιο θέρμανσης και το φυσικό αέριο σε χαμηλό συντελεστή,
Δωρεάν παροχή πετρελαίου θέρμανσης και φυσικού αερίου για τους ανέργους και
Γενναία κρατική επιδότησή έως την απαλλαγή του πετρελαίου θέρμανσης από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης για όλους τους ανθρώπους με χαμηλά εισοδήματα.
«Οι πρόσφατοι θάνατοι αποτελούν ταξικά εγκλήματα» επισημαίνει, κλείνοντας, η ΛΑΕ, τονίζοντας πως «θα συνεχίσει να αγωνίζεται ενάντια στις ακραίες νεοφιλεύθερες πολιτικές που σκοτώνουν»
Share on Google Plus

About ektos-ylhs.blogspot.com/

Με τα μάτια της Τέχνης,της Επιστήμης της Ειρωνίας, του Σαρκασμού αλλά και του Έρωτα και της Αγάπης ,βλέπουμε το σήμερα διαβάσουμε το χθες και ονειρευόμαστε το αύριο...
    Blogger Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΣΚΡΑ 9 / ΚΑΤΕΡΙΝΗ/ Τ.Κ. 60100 / ΤΗΛ: 2351029728, 2351025120

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ