Επεισόδια μετά τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την επίσκεψη Ομπάμα

Στα Εξάρχεια και την ευρύτερη περιοχή του Πολυτεχνείου επικεντρώθηκαν τα επεισόδια που ξέσπασαν μετά τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, στην Αθήνα. Ωστόσο, αργά το βράδυ η κατάσταση εκτονώθηκε, με τα επεισόδια - υπό τη μορφή «κλεφτοπολέμου» μεταξύ 100-150 αντιεξουσιαστών και ΜΑΤ κυρίως στις Τοσίτσα και Στουρνάρη- να σταματούν.
Στην πλατεία Κολοκοτρώνη κουκουλοφόροι εγκατέλειψαν τρία σακίδια με μολότοφ, αντιασφυξιογόνες, ρόπαλα κ.α., φοβούμενοι ότι μπορεί να συλληφθούν. Όπως έγινε γνωστό, έχουν γίνει πέντε συλλήψεις.
Τα επεισόδια ξέσπασαν μετά τις διαδηλώσεις από αριστερές παρατάξεις, κόμματα, φοιτητικοί σύλλογοι, αντιεξουσιαστικές ομάδες και συνδικαλιστικές οργανώσεις, για την επίσκεψη Ομπάμα. Οι αντιεξουσιαστές συγκεντρώθηκαν αρχικά έξω από το Πολυτεχνείο και διαμέσου της οδού Σταδίου επιχείρησαν να προσεγγίσουν την αμερικανική πρεσβεία, ωστόσο αστυνομικές κλούβες τους εμπόδισαν στο ύψος της οδού Αμερικής. Στο σημείο εκείνο σημειώθηκε ένταση, όταν διαδηλωτές προσπάθησαν να σπάσουν το φραγμό των αστυνομικών δυνάμεων και απωθήθηκαν από δυνάμεις των ΜΑΤ.
Ακολούθησαν επεισόδια μπροστά από την Παλαιά Βουλή, με δεύτερη προσπάθεια διάσπασης του φραγμού των αστυνομικών δυνάμεων, ενώ πέταξαν εναντίον τους βόμβες μολότοφ. Οι αστυνομικές δυνάμεις «απάντησαν» με ρίψη χημικών.
Αντιεξουσιαστές εκτόξευσαν μολότοφ εναντίον των ΜΑΤ και στην Πανεπιστημίου, όταν προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό στο ύψος της οδού Αμερικής, με αποτέλεσμα εκτεταμένη χρήση χημικών από τα ΜΑΤ.
Τα επεισόδια επεκτάθηκαν στο Πολυτεχνείο, Μολότοφ εκτοξεύτηκαν κατά του αστυνομικού τμήματος Εξαρχείων, στην Καλλιδρομίου.
Μέλη του ΠΑΜΕ και επιτροπών από διάφορες περιοχές της Αθήνας συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ομονοίας και κατευθύνθηκαν μέσω της οδού Πανεπιστημίου προς την αμερικανική πρεσβεία, αλλά τη διέλευσή τους παρεμπόδισαν αστυνομικές κλούβες στη διασταύρωση των οδών Πανεπιστημίου και Ομήρου. Κατά τη διάρκεια της πορείας δεν σημειώθηκαν εντάσεις. Στη συνέχεια οι διαδηλωτές επέστρεψαν στην πλατεία Ομονοίας και στη συνέχεια αποχώρησαν. Λίγο νωρίτερα είχαν επιχειρήσει να κατευθυνθούν προς την αμερικανική πρεσβεία, ωστόσο εμποδίστηκαν από κλούβες της αστυνομίας που είχαν στηθεί στη διασταύρωση των οδών Πανεπιστημίου και Ομήρου.





Share on Google Plus

About ektos-ylhs.blogspot.com/

Με τα μάτια της Τέχνης,της Επιστήμης της Ειρωνίας, του Σαρκασμού αλλά και του Έρωτα και της Αγάπης ,βλέπουμε το σήμερα διαβάσουμε το χθες και ονειρευόμαστε το αύριο...
    Blogger Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΣΚΡΑ 9 / ΚΑΤΕΡΙΝΗ/ Τ.Κ. 60100 / ΤΗΛ: 2351029728, 2351025120

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ