Όταν είσαι φιλόζωος μπορείς να λέγεσαι άνθρωπος.


Γράφει η Σοφία Πετρίδου


Δεν μπορώ να φανταστώ την ζωή μου χωρίς την γλυκύτατη παρέα των ζώων και θα αναφέρω κυρίως αυτά που βοηθούν τον άνθρωπο αλλά και αυτά που δυστυχώς έπεσαν στα χέρια κάποιων δίποδων ανθρωποειδών που  είχαν την ατυχία να συναντήσουν και να καταλήξουν σε ένα ράφι πωλούμενα ως γούνες, δολοφονημένα κυριολεκτικά ανηλεώς .
Πόσες φορές όταν είμαστε στενοχωρημένοι έρχεται από μόνο του το ζώο και μας παρηγορεί; Ποια ανώτατη νοημοσύνη διακατέχει το  κατοικίδιο και με όλη την αγάπη και ανιδιοτέλεια έρχεται να μας φτιάξει την διάθεση; Ξέρετε ότι έχουν μια ανώτερη διαίσθηση, είναι δώρο Θεού.

Όσα παιδιά μεγαλώνουν με κατοικίδια είναι πιο έξυπνα, σύμφωνα πάντα με έρευνες και αναπτύσσουν τον σεβασμό περισσότερο προς ένα άλλο έμβιο ον. Μερικοί φοβούνται πως θα επιτεθούν στα μωρά τους, αντιθέτως έχω να τους πω πως θα είναι άκρως προστατευμένα διότι ο σκύλος για παράδειγμα έχει έμφυτο το ένστικτο της προστασίας και προσέχει ότι βρίσκεται κάτω από το ύψος του και όχι μόνο.
Τα πανέμορφα και άκρως πανέξυπνα δελφίνια που τα χρησιμοποιούν για τους ψυχιατρικά πάσχοντες και όχι μόνο, αλλά και σε παιδιά που έχουν δυσλεξία για παράδειγμα, το οποίο είναι κάτι διαφορετικό μην παρεξηγηθώ. Τα άλογα επίσης χρησιμοποιούνται για ιατρικούς σκοπούς επίσης σε ασθενείς και σας συνιστώ να πάτε για ιππασία και να μην φοβάστε, είναι το καλύτερο αγχολυτικό, μιλά η εμπειρία. Η κορμοστασιά και το μέγεθος του θα σας κάνει να αισθανθείτε μεγάλο σεβασμό και δέος για το άλογο και η εξυπνάδα του βεβαίως είναι ένα ακόμα πλεονέκτημα του. Επίσης στις φυλακές και στα νοσοκομεία, όπου υπάρχει ζώο βελτιώνεται η ψυχολογία του ατόμου.
Εκτός από το να μας φτιάχνουν την διάθεση έχουν και τον ρόλο του προστάτη και τι προστάτης!!! Ο πιο πιστός που υπάρχει. Να μην ξεχνάμε και τα ζωάκια που προσέχουν ανάπηρους ανθρώπους και  τους σκύλους οδηγούς.

Όλη αυτή η εξυπνάδα, η αθωότητα και η άνευ όρων αγάπη των ζώων με συγκινεί τόσο πολύ και ενώ αυτά μόνο σεβασμό και καλοσύνη μας δείχνουν εμείς γινόμαστε χειρότεροι από ζώα – προσβάλλοντας και την ονομασία ακόμα- και τα δηλητηριάζουμε επειδή μας «ενοχλούν» τα σκοτώνουμε βίαια και όσο είναι ζωντανά για να πάρουμε την γούνα τους, το κρέας τους. Δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει τις απαίσιες συνθήκες των εν ψυχρώ δολοφονιών διότι έχω παρακολουθήσει αρκετά βίντεο στο διαδίκτυο που δείχνουν τα βασανιστήρια που περνούν μέχρι να ξεψυχήσουν. Όποιος αντέχει να τα δει ας τα δει.
Όταν βλέπουμε ένα ζώο που έχει δηλητηριαστεί, δηλαδή βλέπουμε τους σπασμούς του, μπορούμε να του κάνουμε ένεση ατροπίνης, για περισσότερες συμβουλές γνωρίζει ο φαρμακοποιός. Δεν μπορώ να μπω στο μυαλό ενός ψυχοπαθούς που ρίχνει την φόλα ελαφρά την καρδία για αυτοί οι «άνθρωποι» είναι σίγουρα ψυχοπαθείς αφού δεν καταλαβαίνουν τον πόνο που θα προκαλέσουν. Αφού λοιπόν έχουν τόσο βίαια και κατώτατα ένστικτα πιστεύω πως θα έκαναν το ίδιο και σε έναν άνθρωπο. Είναι δίποδα κτήνη χωρίς ίχνος ανθρωπιάς.
Το να σέβεσαι μια ζωή είναι δείγμα πολιτισμού, ας δείξουμε λοιπόν στα παιδιά μας ως δημιουργοί του απόλυτου και ανεπανάληπτου Ελληνικού πολιτισμού, τι θα πει η μαγική λέξη ΣΕΒΟΜΑΙ.

Share on Google Plus

About KTIMA MORAITI

Με τα μάτια της Τέχνης,της Επιστήμης της Ειρωνίας, του Σαρκασμού αλλά και του Έρωτα και της Αγάπης ,βλέπουμε το σήμερα διαβάσουμε το χθες και ονειρευόμαστε το αύριο...
    Blogger Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΣΚΡΑ 9 / ΚΑΤΕΡΙΝΗ/ Τ.Κ. 60100 / ΤΗΛ: 2351029728, 2351025120

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ